Вижте какво трябва задължително да ядат децата, за да повишат интелекта си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:35 / 30.12.2017
2235
Учени от Пенсилванския университет са провели изследване и са установили, че консумацията на един продукт от менюто ни подобрява интелекта и съня ни. Изследването им бе публикувано в портала Eurekalert.

То е проведено сред 542 деца в Китай на възраст от 9 до 11 години. 54% са момчета и 46% - момичета. Те отговаряли на въпроси колко често са яли въпросния продукт, след което са подложени на тест за равнището на интелект.

В същото време техните родители са преценявали качеството на съня на децата си, отговаряйки на съответните въпроси на учените. Резултатите показали, че децата, които са яли риба най-малко веднъж седмично, са имали по-малко на брой нарушения на съня.

Освен това при теста за интелигентност те средно са набрали 4,5 пункта повече от връстниците ми, които консумират риба рядко или изобщо не я ядат.

Предишни изследвания показвали влиянието на съдържащите се в рибата мастни киселини омега-3 върху умствената дейност. Но не било достатъчно изучена връзката между нивото на интелекта (IQ) и подобряването на съня, твърдят авторите, уточнява БГНЕС.

На децата трябва да се дава по-често риба, смятат учените. Детето може да я приема дори от 2-годишна възраст. "Децата добре чувстват миризмата. Ако не са свикнали с нея, може да избягват да ядат риба", поясни Дженифър Пинто-Мартин, която е участвала в изследването.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).