"Визия 0": Какви умения трябва да притежава добрият шофьор

Автор: Харитина Агопян
Коментари (0)
11:25 / 14.12.2023
1117
Какви умения трябва да притежава добрият шофьор, за да има безопасно присъствие на пътя. На този въпрос обръща внимание Цвети Капитанова в рубриката ни за пътна безопасност "Визия 0“ в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. "Умението да се ориентираме в посоките е ключово, защото днес разполагаме с модерна електроника за ориентиране. Представете си, че се развали навигацията, или че нямаме интернет обхват – трябва да можем да се ориентираме чрез четене по карта“, каза Капитанова.

Когато има мъгла или завали дъжд, докато сме на пътя, трябва да знаем, че трябва да намалим скоростта и да увеличим дистанцията. "Шофирането в лоши условия изисква повече опит на пътя. Добрият шофьор не превишава скоростта, защото знае, че пристигането от точка А до точка Б е важно от гледна точка на безопасно пътуване, а не на печелене на време. Увеличаването на скоростта не ни пести време, а предизвиква инциденти“, алармира Капитанова.

"Добрият шофьор винаги следи ситуацията на пътя и може да я предвижда. Гримиране в движение, отговаряне на съобщения, следене на социални мрежи по време на шофиране е недопустимо, както и слушането на твърде силна музика и задълбочени разговори в колата, особено когато водачът още е неопитен“, добави Капитанова.

"Добрият шофьор следи и спазва знаците, използва мигачите си, не прави резки непредвидими маневри като внезапно престрояване“, даде още съвети за безопасно шофиране Капитанова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
Кралица Камила затяга контрола над крал Чарлз
Цъфти българската Роза Дамасцена – можете да участвате в розобера...
Най-честите измами при плащане онлайн
Изписаха Росица Пейчева: Явно няма щастие без болка и изпитания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).