Володя Стоянов: Буквално се върнах от ада

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
15:18 / 17.12.2021
1149
Любимецът на няколко поколения народен певец Володя Стоянов вече е изписан от Военната болница, където е изкара 43 дни с тежка форма на коронавирус. Музикантът вече е на домашно лечение в къщата си в Петрич, където от няколко години строи духовен център. 

"Още като ме приеха, прибраха телефоните на всички пациенти и толкова дълго време бях без връзка със света. Като се прибрах и го включих, се оказа, че толкова много хора са били загрижени за мен. Приятели от цяла България, от Америка, от Австралия дори са се молили да оздравея. В Пърт няма българска църква, затова са ходили да палят свещи в гръцката. Дядо Сионий е направил литургия в Бачковския манастир. Адвокат Иван Драмов, шеф на фондация "Ванга“, е обещал да направи курбан на Петковден на Рупите, само да оздравея - това чета в съобщенията на телефона си. Народът ме обича и аз никога не съм го предал, затова от сърце благодаря на всички приятели и почитатели“, споделя войводата пред Монитор.

Певецът признава, че възстановяването му върви бавно, но вече се чувства по-добре. Обгрижван е от семейството си, но го наблюдава и рехабилитатор, тъй като се е обездвижил след месец и половина на легло. "Вече леко се разхождам в стаята, иначе цяла седмица съм си вкъщи. А даже не разбрах кога съм се заразил с тази болест лабиринт. Изведнъж се почувствах зле, а два дни нямах връзка с личния лекар. Като отидох, той каза веднага да направим снимка и се оказа двойна бронхопневмония - тежка, закъсняла форма. Проф. Рахнев направи чудеса да ме спаси, но и аз като дисциплиниран войник изпълнявах всичко каквото ми каже. Моя е вината, че не се ваксинирах навреме. Имах доста участия през лятото и все си казвах: "Хайде, и това да мине и ще го направя“. При всеки симптом трябва да се обръща внимание и да се прави снимка. И най-важното - да се ваксинираме. Ако го бях направил, нямаше да изживея този ад. Буквално се върнах от ада“, продължава фолклорната легенда.

Володя Стоянов е отслабнал само 7 кг по време на престоя си в болницата. "Други казват, че по доста повече са свалили, на мен не ми личи много. Жена ми ме глези със супички, пилешко с картофи, постни гозби, но по малки порции, да галим стомаха. Не съм пил кафе от 50 дни и малко ми липсва. Не дават, тъй като още взимам различни лекарства за възстановяването след ковида. Най-вече ми липсва свободата да изляза навън на чист въздух, да се разхождам сред природата, както и да отида при Джемби в студиото“, споделя войводата. Той е отложил всичките си концерти до пролетта. "Не искам да рискувам. Още през октомври ми се обадиха да ме канят за Нова година. Казах им, че има време и виж какво стана. За първи път от много време ще посрещна коледните празници вкъщи само със семейството“, добавя певецът.

Виж коментарите (5)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).