Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Все повече българи застраховат домовете си
Автор: Екип Varna24.bg 19:59 / 22.05.2024Коментари (0)1066
©
Ръст на имуществените застраховки у нас. Това показва проучване на Асоциацията на българските застрахователи. Според данните се е увеличила и сумата, която домакинства отделят за сключване на полиците.

От Асоциацията сравняват данните, които са събрали през 2024 спрямо 2023 г. Какъв е процентът на хората, които са отговорили, че са застраховали дома си? През 2024 г. те са 64, докато през 2023 г. броят им е 59. През тази година са повече и тези, които са отделили между 80 и 150 лева за полицата. 21% пък са платили между 40 и 80 лева. Според данните има и ръст в доверието към брокерите, тъй като се увеличават с 14 пункта тези, които са сключили застраховка след като са получили препоръка от специалист.

Според последното проучване на Асоциацията на българските застрахователи броят на полиците расте. "До голяма степен вярваме, че това няма да ни се случи или чукаме на дърво, че това въобще няма да стане - универсалната защита, която използваме. На практика не е така. Колкото повече говорим за рисковете, те се възприемат", казва Веселин Ангелов, който е член на управителния съвет на Асоциацията. Освен че са повече, полиците са и на по-високи суми. "Те са склонни да отделят 150 лв. за такъв тип продукт, докато миналата година е било около 100 лева", посочва Ангелов пред NOVA.

Според застрахователния брокер Анелия Ангелова причината е в "нарастващата обща култура на хората, които разбират колко достъпна е застраховката". "Смятам, че много повлия и земетресението в Турция, което показа какви могат да бъдат щетите. Не на последно място и доверието в застрахователя", допълва тя.

Според анкетата все повече са и тези, които сключват застраховки след консултация. Брокерите казват, че през последната година застрахованите избират да сключат полица и за допълни рискове като кражба.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: