Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Въпреки серията от скандали Максим Генчев търси пари за още исторически филми
Автор: Екип Varna24.bg 20:06 / 13.04.2023Коментари (0)1119
©
Филм по Вазовото стихотворение "Опълченците на Шипка" замисля да направи Максим Генчев. Идеята засега е само проект, но режисьорът е категоричен, че един такъв филм може да стане много интересен и да предизвика възхитата на публиката.

"Филм по стихотворението на Иван Вазов "Опълченците на Шипка" ще е страхотен!" - категоричен е Генчев. Кога, как и дали въобще ще се стигне до подобно начинание, засега не е ясно, но Генчев внимателно обмисля идеята.

Режисьорът казва още, че макар шефът на националната телевизия Емил Кошлуков да обяви, че БНТ се отказва да финансира новия му филм, той не губи надежда в крайна сметка да получи парите за заснемането му. Авторът на "Ботев" и "Дякон Левски" очаква телевизията да му преведе солидната сума в скоро време.

"Одобрен съм за субсидия в размер на 285 000 лева без ДДС за историческа продукция по повестта на Иван Вазов "Иван Александър". Има изработени декори, събран е творчески екип, договорени са нощувки и други плащания. Преведен ми е хонорарът като сценарист, но ми трябват и останалите средства, за да стартираме снимките", каза кинаджията и бивш депутат от формацията на Мая Манолова. Иначе в момента режисьорът е подел дарителска кампания на фейсбук страницата си за набиране на средства за нов филм, посветен на част от българската история.

Лентата ще разказва случки от делото и житейския път на националния герой, революционер и войвода Стефан Караджа. Парите на дарителите ще отидат за "оръжие, униформи, каскади, храна, подслон и бензин", се казва в призива на Генчев. 

Това са само част от разходите за производството на филм, вероятно режисьорът ще търси и финансиране от други източници.

В призива си режисьорът казва още, че филмът "ще "бръкне" в душевните пластове на героите, в техния изконен ген за свобода" и че зрителят ще бъде "сблъскан челно с възкресената действителност - кръв, предателства, героизъм, лишения, отдаденост".

"След лютите битки на "Дякона Левски" и "Ботев" срещу либералната пропаганда по заличаване на националния дух и култура предстои решителната "трета атака - "Свободата иска Караджата". Ще направим един суров, здрав, натурален, истински шедьовър за святите националреволюционери Хаджията, Караджата и техните четници, чието знаме е имало твърдо послание: "Който е готов да умре за Отечеството, да влиза в боя". Срещу дарение от 500 лева този, който ги прати, получава моя картина с автограф", казва Генчев.

Междувременно режисьорът не се е отказал от участието на дъщерята на президента Румен Радев – Дарина, във филма "Иван Александър". Въпреки че на нейно място покани друга актриса - Диана Димитрова, Генчев е категоричен, че отново ще пусне покана за кастинг до учащата в НАТФИЗ красавица Дарина Радева, припомня "България Днес". 

Колежката й Диана Димитрова сподели пред вестника, че още не се замисля за участие във филм след скандала, който се разрази с нейното име.

Ролята, която Максим Генчев предлага на Диана Димитрова, е главната - на царица Теодора, която е първата съпруга на цар Иван Александър. От царица Теодора Басараб цар Иван Александър има трима синове (Михаил Асен, Иван Срацимир и Иван Асен IV) и една дъщеря.

След като изпраща царица Теодора в манастир с името Теофана, цар Иван Александър се жени за еврейка, която преди сватбата се покръства и също приема името Теодора. От втората си съпруга царят има 2 синове (Иван Шишман, Иван Асен V) и 3 дъщери. За ролята на втората съпруга на цар Иван Асен след кастинги бе избрана младата актриса Дарина Радева.

След като стана ясно, че Дарина ще участва в новия филм на Максим Генчев, чието финансиране от БНТ бе публично обявено, се появиха различни спекулации как е била избрана и защо точно този филм ще бъде заснет с части от бюджета на националната телевизия. В крайна сметка в началото на месец март директорът на БНТ Емил Кошлуков обяви, че телевизията се отказва от филма и няма да го финансира.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: