Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Въвеждат задължителен следобеден сън на работното място! Вижте къде
Автор: Екип Varna24.bg 14:37 / 27.01.2019Коментари (0)2047
©
Финландия внедрява следобедния сън на работното място. Профсъюзите в страната са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите, съобщава местен сайт, цитиран от дир.бг.

До извода за ползите от дневния сън от 30 до 60 минути, в зависимост от политиката на конкретната фирма, профсъюзите стигат след допитване до служители от различни компании. В него много работещи споделят за умората си на работното място и за физически дискомфорт, като болки в гърба и ставите при седяща работа.

Служителите казват също, че искат да си тръгнат максимално бързо след края на работния ден. Така се стига до въвеждането на новата идея - да се спи на работното място и работодателят да ти плаща за това. Към момента тази практика се прилага само в столицата Хелзинки, но става все по-модерна. Според медиите във Финландия съвсем скоро обедният сън на работното място ще се разпространи и сред фирми в други градове.

Според профсъюзите сънят в средата на работния ден влияе ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите. Някои компании дори наемат специалисти, които водят тих корпоративен час, помагайки на хората да се отпуснат и да научат повече за медитацията.

"Да успееш да се отпуснеш много често е трудно, но под ръководството на учител, това става много по-постижимо, дори в средата на деня. Инструкторът прави по-лесна стъпката към тази умствена пауза", казва Тина Вайния от центъра Sofia Future Farm, организиращ такива занятия.

Макар и все още в начален етап, резултатите от новата практика в работата на фирмите във финландската столица показват, че сънят, който много хора асоциират с мързел, повишава продуктивността на работещите, а това е изгодно за всяка фирма работодател.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: