Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Яна Маринова се върна в училище
Автор: Екип Varna24.bg 16:10 / 19.04.2022Коментари (0)1091
©
Актрисата Яна Маринова се върна в училище, но не за да учи, а за да споделя опит с учениците и да говори открито с тях по важните теми за домашното насилие и агресията в училище.

Звездата вече се срещна с учащи в Пловдив, Бургас, Варна и Русе, а вчера бе и заключителната й дискусия с учениците в столичното 119-о училище.

"Много благодаря на г-н Диян Стаматов, директор на 119-о столично училище, за това, че ни помогна с организацията и можем да говорим за темата за домашното насилие и агресията в училище и заобикалящия ни свят“, сподели пред "Телеграф“ актрисата и разкри, че е изключително заредена от срещата с децата.

"Това е една тема, която е постоянно повтаряща се. Много е хубаво, че едно изключително разпознаваемо лице като Яна Маринова има желанието да бъде водещ на такава трудна тема. В училище постоянно се говори на подобни теми, но когато говорят учители, нещата изглеждат малко по-менторски. Докато едно разпознаваемо лице, отдалечено от училищната среда, говори, е много по-ценно“, каза пред "Телеграф“ директор Стаматов, който лично присъства на дискусията между Маринова и учениците, и предава на живо в социалните мрежи част от срещата.

Беседата започна с кратко 8-минутно видео на тема "Игра на доверие“ - името на предстоящия филм с участието на Маринова, в който тя споделя своята история. Самата тя е била жертва на домашно насилие като е била малка, а историята й разказва режисьорът Мартин Макариев. След като изгледаха видеоклипа, учениците разказаха истории за домашно насилие върху техни приятели и съседи и се включиха активно в разговора с въпроси.

"Аз вярвам, че всеки е важно по своя начин да помага, като говори по темата и прави това, което е адекватно по неговите сили. Виждала съм и от собствен опит знам, че млади хора се интересуват страшно много, когато разказвам лична история, а именно, че съм била в ролята на жертва на домашно насилие, че говоря с лекота, че не се притеснявам. Понякога ме спира някой на улицата и ме пита. И аз отговарям. Отговарям и в социалните си мрежи. Малко по малко през годините разбрах, че не трябва да се притеснявам да споделя, колкото и понякога историите да изглеждат шокиращи. С това, че съм популярно лице и актриса, която се е наложила на българската театрална и кино сцена, мога да дам пример, че никога не е невъзможно да успееш, след като си в ситуация, в която много те е страх и срам да говориш. Много се притесняваш как ще реагират останалите, много си притиснат дори от близки хора, които не ти позволяват да отвориш сърцето си и да кажеш – на мен ми се случи това“, сподели още Маринова.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: