Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Японските барабанисти "Ямато" ще завършат своето европейско турне в България
Автор: Екип Varna24.bg 12:42 / 01.10.2018Коментари (0)1864
©
The Challengers World Tour - новата програма на японските барабанисти Ямато ще бъде представена на 13 ноември във Варна, на 15 ноември в Пловдив и на 18 ноември в София!

Вече 25 години креативността и новаторският подход на Ямато завладяват световните сцени!

Невиждан свят! Нечувана музика! Събудете всичките си сетива!

Дванадесет барабанисти излизат на сцената. Започват да удрят барабаните. Барабанят по големия тайко-барабан, изработен от 500-годишно дърво. Това е техният талисман, това е свещеният барабан на Ямато. Те движат телата си, в стремеж да докоснат барабана с душите си, като създават мощна енергийна вълна. Представленията им са толкова интензивни, че карат сърцата на зрителите да туптят по-силно, а телата им да подскачат от радост. Публиката на техните концерти е непреодолимо завладяна от ритъма на барабаните, а телата им се издигат в синхрон с мощните звуци. Тази група, идваща от красивата префектура Нара в Япония, винаги ни очарова с оригинален и иновативен подход към традиционните японски музикални ударни инструменти "уадайко“. Ямато са олицетворение на японския дух, Ямато са разтърсващ звук, който ще ви накара да усетите нови и вълнуващи емоции.

Кои са Ямато?

Групата на японските барабанисти Ямато е създадена през 1993 г., когато дебютира на фестивала в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара с оригиналната композиция на създателя на състава Маса Огава "Hyu-ga (Изгрев)". Оттогава са изминали 25 години. Досега японските барабанисти Ямато са свирили в 54 държави по света в над 3500 спектакъла и пред 6 милиона зрители. Техните изпълнения винаги са се радвали на отлични отзиви от публика и критика; през годините славата им се разпространява лавинообразно на длъж и шир, а британските медии нарекоха техния звук "Музиката на тялото". 

"Искаме да сме креативни“

Това е мотото на Ямато. Ето защо, освен че свирят заедно, членовете на групата живеят заедно в една общност и се стремят да творят и да създават всичко сами. Това включва музикалните композиции, театралните продукции, театралните декори, общата визия за осветление, хореография, техники на изпълнение, костюми, грим, сценични настройки и реквизити ... дори палките за барабаните - т. нар. бачи - използвани в представленията, са изработени от тях самите. Този начин на живот и поглед към света е в основата на изпълненията и успеха на Ямато по целия свят. Ямато използват своята креативност, за да превърнат уадайко-барабаните в изкуство, което резонира във всички страни по целия свят. Изкуството на уадайко е вдъхновявало много хора от древни времена. Японските барабанисти Ямато съхраняват тази традиция в сърцата си и продължават да я пресътворяват и вплитат в своето модерно и енергично изкуство.

Какво е Тайко?

Тайко e музикален инструмент, познат на всеки японец. От зората на историята богатите вибрации на тайко-барабаните са изпълвали с вдъхновение и кураж хората в Япония. Техният звук се чува и до днес, той съпътства всички ритуални празненства и фестивали навсякъде в страната. За повечето японци звукът на барабаните действа успокояващо, защото той е същинското въплъщение на Япония – той е самата Япония!

"Ние, барабанистите от Ямато, ценим дълбоко и вярваме в уникалността на тайко барабаните. Отдадени сме и съхраняваме традициите и търсим нови възможности за представянето на този величествен инструмент. Целта ни е да намерим още повече възможности за бума на Тайко по света.“

Билетите за спектакъла на японските барабанисти Ямато може да намерите  Билетен център на НДК, в Дюкян Меломан за София, на касата на Главната и в магазин "Мюзик център" в Пловдив и на касата на ДКС и в мрежата на Ивентим. http://bit.ly/yamato-bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: