Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Яжте 30-40 грама на ден от това сладко изкушение, много е полезно
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 24.01.2024Коментари (0)745
©
Халвата е едно от лакомствата, които са полезни за здравето. Възрастните мъже и жени трябва да я включат в диетата си. Този продукт съдържа много елементи, които са полезни за здравето, обяснява диетологът Елена Соломатина. Халва в диетата на възрастните хора

"Можете да изберете слънчогледова, фъстъчена, сусамова, ленена или бадемова халва. Всички видове съдържат полезни фибри, които имат добър ефект върху чревната функция. Освен това трябва да се отбележи, че слънчогледовата халва е богата на витамин Е, а фъстъчената халва помага за поддържане на кожата, костите и зъбите в добро състояние. В десерта със сусам има много калций, но можете да намерите повече магнезий в десерта с бадеми. Лакомствата от ленено семе съдържат важни омега-3 мастни киселини", казва д-р Соломатина.

Тя уточнява, че е препоръчително хората с инсулинова резистентност, диабет и тези, които страдат от излишни килограми, да избягват халвата. Халвата, както всеки друг сладкиш, съдържа доста много захар, което може да доведе до различни здравословни проблеми, включително прекомерно наддаване на тегло, високи нива на кръвната захар, сърдечни проблеми и диабет. Повечето халви също съдържат малко масло и брашно, което може да доведе до по-високо съдържание на мазнини и калории. Ако сте алергични към някой от компонентите на халвата, тогава консумацията й може да доведе до алергична реакция.

Халвата съдържа доста захар и мазнини, така че трябва да се консумира умерено. Препоръчително е да се спазват следните препоръки за нейната консумация: възрастни не повече от 30-40 грама на ден. Други полезни свойства на халвата Тя е богата на микроелементи като витамини от група В, витамин Е, желязо и магнезий, което я прави здравословен и питателен десерт. Поради високото си съдържание на въглехидрати и мазнини е източник на енергия. Освен това е богата на калций, фосфор и почти не съдържа глутен.

Този десерт е не само вкусен, но и здравословен. Съдържа много полезни елементи и е източник на енергия, а съставки като сусамово семе и орехи могат да помогнат за намаляване на риска от различни здравословни проблеми като възпаление и стрес. Освен това може да поддържа здравето на костите. Някои видове халва също могат да бъдат нискокалорични и без глутен, което ги прави отличен избор за хора, които следят диетата си, пише actualno.com. Въпреки това, както всички сладкиши, халвата трябва да се яде умерено, за да се избегне прекомерната консумация на захар.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ремонти във Варна
Евровизия 2023 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: