Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Започна ли ерата на Моуриньо в Рома по план?
Автор: Екип Varna24.bg 14:51 / 23.09.2021Коментари (0)1168
© Associated Press
Макар и винаги в сянката на големите грандове в Италия, отборът на Рома е един от най-симпатичните отбори на Апенините, като атрактивният атакуващ футбол, който тимът обикновено практикува, е радост за всеки неутрален зрител. И все пак, римските вълци имат много скромна витрина с трофеи, като една от причините е фактът, че през последните две десетилетия джалоросите така и не успяват да намерят старши треньор от световна класа.

Всъщност, последната титла от Серия А на клуба от италианската столица е от далечната 2001-ва година, когато треньор на тима бе легендата Фабио Капело. Оттогава насам вълците не могат да си осигурят услугите на треньор от най-висока класа. Но всичко това се промени в края на сезон 2020/2021, когато много изненадващо Рома привлече Жозе Моуриньо, като новия официален старши треньор на отбора. Това се случи, след като Тотнъм освободи "специалния" заради слаби резултати на шпорите, особено в Лига Европа.

Естествено, идването на Моу в Рим донесе големи надежди на тифозите на вълците, имайки предвид грандиозните треньорски успехи на португалския специалист. Големите очакванията към Моуриньо започнаха с няколко приятелски срещи, повечето от които срещу португалски отбори, като вълците загатнаха за новата философия на игра от новия треньор на отбора. Но приятелските срещи нямат особена тежест за реалното развитие на един отбор и първият реален тест пред "специалния" и новият му отбор бе сблъсъка с турския клуб Трабзонспор.

Римските вълци бяха очевиден фаворит за успех в този сблъсък за място в груповата фаза на новия турнир на УЕФА Лига на Конференциите и в двата им мача с Трабзонспор нямаше изненади. Момчетата на Моуриньо взеха първия мач игран на турска земя с 2:1, а реванша в Рим завърши при 3:0 за домакините. Очевидно подобрената игра на вълците под ръководството на Моу даде изражение и върху прогнозите за отбора през този сезон, като ако погледнем конкретните коефициенти за залагане за шампион на Серия А през сезон 2021/2022 ще видим, че след два изиграни кръга птбпра на Рома е с четвърти най-добър коефициент (13.00).

Между мачовете на Рома с Трабзонспор за участие в Лигата на Конференциите отбора от Рим записа своя първи мач за сезона в калчото. Това бе при мача срещу Фиорентина игран на Стадио Олимпико, като играчите на "специалния" показаха много добра тактическа игра и отлични разигравания, които позволиха на тима да се поздрави с успех от 3:1. Вторият мач на вълците в Серия А пък бе срещу скромния отбор на Салернитана, който не бе играл във висшия ешелон на италианския футбол от цели 23 сезона.

Домакините от Салернитана обаче нямаха много възможности за съпротива срещу страхотните атаки на римските вълци, като в крайна сметка Рома спечели с 4:0, като новият таран на джалоросите Тами Ейбрахам вкара дебютния си гол за отбора. Това означаваше, че след два изиграни кръга тима от италианската столица бе вкарал цели 7 гола, допускайки само един в своята врата. Именно подобрената игра в защита е и една от основните цели пред Моуриньо, като през последните сезони Рома допуска прекалено много голове, имайки предвид амбциите на отбора.

Очевидно е, че Рома на Моуриньо започна сезона по един страхотен начин и ще е интересно да видим какво може да постигне този отбор воден от португалския специалист.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: