Защо Чарлз III ще има втора коронация?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:17 / 24.05.2023
921
След 6 май освен документално, Чарлз III е официално крал и по всички канони на Църквата на Англия. Това обаче не го прави безусловно монарх и на Шотландия - тази част на Великобритания винаги е имала нужда от специално "убеждаване".

Точно за това е планирана и специална "шотландска коронация", наречена Служба за посвещение и благодарност. За нея крал Чарлз и кралица Камила ще пристигнат в Шотландия в началото на юли.

По традиция по това време се състои Седмицата на Холирод, през която монархът организира градинско парти в Единбург, връчва почетни звания и участва в редица събития в Шотландия. Градинското парти е предвидено за 4 юли и ще бъде първото на Чарлз, откакто е крал.

Макар все още Бъкингамският дворец да не е обявил дата за Службата за посвещение и благодарност, се предполага, че тя ще се състои на 5 юли. Като потвърждение за това се приема факта, че тронната зала на двореца в Единбург е затворена за посещения от 4 до 6 юли.

А на 5 юли целият замък ще бъде затворен за посещения, като причината за това вероятно е фактът, че шотландските кралски атрибути ще бъдат изнесени в катедралата "Сейнт Джилс" за службата.

Те включват шотландска кралска корона, меч и скиптър. Както вече знаем, коронацията има най-вече религиозно значение за монарсите на Великобритания. И докато тази в Лондон беше в традициите на Църквата на Англия, тази в Единбург трябва да убеди шотландците в легитимността на новия крал.

През 1953 г. младата кралица Елизабет Втора също пристига в катедралата "Сейнт Джилс" малко след коронацията си в Уестминстърското абатство в Лондон, за да посвети службата си като монарх и на поданиците си в Шотландия, съобщават Royal Central и lifestyle.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (31):
12.11.2023 Крал Чарлз III откри статуя на покойната си майка кралица Елизабет
28.10.2023 Чарлз III ще ползва специално изрисувани коли при първата си държавна
визита
10.08.2023 Кралица Елизабет II излиза от обращение, влиза кралят
05.07.2023 Чарлз III ще получи най-ценната и древна корона на Обединеното кралство
18.05.2023 Уилям и Кейт ще стават влогъри?
15.05.2023 Принц Хари и Меган Маркъл се насладиха на романтична вечеря след
коронацията
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).