Защо не трябва да държим шоколада в хладилника?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:02 / 14.04.2024
1928
Експертите по храните в InSinkErator проучиха навиците за съхранение на шоколад и откриха, че мнозина не са сигурни кой е най-добрият начин - в хладилник или в чекмедже.

За да сложи край на тази дилема веднъж завинаги, екипът на InSinkErator направи анализ. Те установиха, че по-голямата част от анкетираните смятат,  че правилният начин за съхранение на шоколад е в хладилника. Експертът по храните на InSinkErator Филип Куантрел обясни кой е прав.

"Въпреки че много хора смятат, че шоколадът трябва да се съхранява при ниски температури – това не е вярно! Най-доброто място за съхранение на шоколад е на хладно и сухо място като килер, кухненско чекмедже или шкаф при стайна температура (между 18 и 20 градуса). 

Съхранението на шоколада на студени места като хладилника може да промени цвета му и да причини проблем със захарта, което се случва, когато шоколадът се намокри и след това побелее това го прави опасен за ядене, може да повлияе на текстурата и да го направи по-малко привлекателен “, казва  експертът, пише actualno.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ето защо карибският остров Бонер се отличава от останалите
Валери Божинов побеля
Проф. Дина Йорданова: Киното на малките страни често остава прене...
Ники Михайлов с 20 бона заплата
Доколко е реалистичен апокалипсисът в хитовия сериал "Последните ...
Бившата на Башар Рахал - новата водеща на "Ергенът"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).