Жени прегръщат 8-метров фалос край Варна, за да заченат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (19)
14:37 / 27.11.2011
8712
"Да, вярно е. Двойки или отделни жени идват да прегръщат Камъка на плодородието. Ще ви го покажа и ще разберете защо се нарича така", казва Стилиян Марков. Дипломираният геодезист от 18 г. е уредник на музея край централната група Побитите камъни край Варна. Много от тях приличат на огромни фалоси, но само един отключва зачеване.

8-метровата колона е най-високата в гората от каменни стълбове, подредени в кръг. Българките не казват дали Камъкът на плодородието действа. Но рускините са много благодарни. Ирина от Санкт Петербург дошла да разгледа туристическата забележителност през 2005 г. Тя била омъжена от години, но нямала деца. Двамата със съпруга си прегърнали камъка и тя заченала тутакси. После се върнала с 4-годишната си дъщеря и подарила картичка за спомен на музея с благодарност.

Друга рускиня попитала уредника: "Къде е онази колона, която помага да имаш деца? Една приятелка от Москва е идвала тук миналото лято и с едно прегръщане на камъка е решила проблема си със зачеването."

Уж дело на природните стихии, камъните изненадват с точни и подредени символи. Един от тях е във формата на сърце. Друг пропуска сноп слънчеви лъчи и прожектира сърце върху пясъка.

Забелязала го преди 3 години находчива туристка. Като вдигнала апарата да снима, видяла слънчевия знак. Той може да бъде наблюдаван само от май до август в часовете между 12 и 16.

Туристката станала кръстница на формата и я нарекла Камъка на божествената любов. Така от само себе си се оформя цикълът на живота - сърце - камък на любовта - колона на плодородието. Той естествено завършва с групата "Семейството".

Мнозина влюбени правят тук малък ритуал за преданост. В началото на каменната гора има паднала колона с процеп. Това е Камъкът на верността.

Според скандинавска легенда, ако откриеш морски камък с дупка и погледнеш през него като през далекоглед към тила на любимия, той ще ти е верен вечно.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (19)
Още новини от Любопитни новини:
Най-отровната риба в света: Всеки нейн шип има по две отровни жле...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г. е възможно да замърсява ...
Валери Славчев от група "Хоризонт": Нека не се неглижира българск...
Тъжна вест от Парка за мечки край Белица: Отиде си 33-годишният Ч...
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).