"Живот на Високо" - късометражен филм за българите в Западните Родопи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:32 / 29.03.2023
941
Идеята за "Живот на Високо" беше спонтанна. Искахме да направим филм на социална тематика, някакъв проблем или въпрос, който не е много популярен сред обществото в България. Районът на Велинград в Западните Родопите за мен беше познат и достатъчно интересен. Това каза режисьорът Йоанна Зъбчева в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".  

Късометражният филм е за живота и духа на българите в по-високопланинските райони на Западните Родопите. Сниман е в село Света Петка, намиращо се в близост до Велинград. "Историите на хората там са вдъхновяващи и определено има какво да се покаже", каза режисьорът. 

"Дори не мислехме, че "Живот на Високо" ще има кинопрожекции. Представяхме си, че ще стигне до социалните медии и "Ютуб", но от "Кинематограф" го харесаха и поради интереса към него и другите филми, които се излъчват в програмата "Планини: документално и късо кино“, продължава да има прожекции", сподели Йоанна Зъбчева.  

Операторът на филма Давид Митев разказа, че е било нужно търпение при заснемането на филма, тъй като хората в селото, където е сниман той, са затворена общност. "Ако искаш да се добереш до някой и да изкопаеш ценната информация за това какво се случва в живота им, трябва да му помогнеш с нещо. Доста психологическо е", обясни той.  

Давид Митев каза, че вече работи по продължение на "Живот на Високо", като филмът ще представя живота на един сляп масажист от Родопите.  

Филмът ще има прожекция тази вечер в 19:00 часа в "Клуб на пътешественика", като той ще бъде показан като част от серия късометражни документални филми.

Бистра ОКЕРЕКЕ

Виж коментарите (0)

Още по темата (6917):
23.04.2024 Певицата Валя с подробности за своята "Рана"
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Бивш футболист отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов и братята му разказаха за уроците, които научаваме от бащите
си
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си
21.02.2024 Ники Урумов и група P.I.F. с ексклузивна премиера на песента "Обезумели" по музика на Димо
Още новини от Любопитни новини:
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си
Нети публикува две непоказвани снимки и подпали социалната мрежа
Ново лице в "Тази събота и неделя" по bTV! Ще го гледаме на екран...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).