Жоржета Чакърова е много болна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:23 / 01.01.2024
2773
Жоржета Чакърова страда от деменция. Болестта на знаменитата актриса все още е в начален стадий и симптомите се проявяват само от време на време. От няколко месеца обаче звездата на театъра, която е на достолепните 82 години, е закотвена в дома си и не се показва.

"Откакто е сенилна, си седи само вкъщи. Дъщеря й Шани се грижи за нея. За съжаление, няма лечение, когато мозъкът започне да изневерява", сподели за "Уикенд" човек от арт средите. И допълни, че вдовицата на режисьора Стефан Харитонов се славела сред колегите си с чепатия си характер. Докато работела в театъра, все подозирала, че някой иска да я трови, и вдигала бесни скандали. Тогава обаче го отдавали на нейната емоционалност.

В последните месеци близките на именитата театрална актриса обаче я уловили, че забравя твърде много и понякога говори несвързани неща. Преглед при специалист потвърдил неприятната диагноза. От тогава Жоржета Чакърова не излиза от дома си, а плътно закотвена при нея е дъщеря й Шани, която е отменяна от своя приятелка. "Все още ситуацията може да се контролира, но лошото при деменцията е, че прогресира", разказват колеги на актрисата.

Жоржета Чакърова е родена на 8 май 1941 г. в Шумен. През 1964 г. завършва Актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Желчо Мандаджиев. Работи в Сатиричния театър, а от 1970 до 2002 г., цели 32 години, е част от трупата на Народен театър "Иван Вазов“, където се превръща в една от звездите на трупата. През 1985 г. тя дори е закичена със званието "Народен артист на Народна република България", което след демокрацията й е отнето.

Още по време на следването си през 1961-1962 г. Чакърова се снима в първия си филм "Хроника на чувствата“ на режисьора Любомир Шарланджиев. Тя е известна и с участието си заедно с актьора Климент Денчев в серията "Магазинчето на приказките“, излъчвани в предаването "Лека нощ, деца“. Участва също и в десетки детски и тв предавания. Чакърова е съпруга на Стефан Харитонов – режисьор на документални филми и основател на камерния ансамбъл "Йоан Кукузел“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кобрата печели "Островът на 100-те гривни"?
Кристиан Захариев: В анимационните филми има много препратки, нас...
Той е голям талант, ще го гледаме по-често на малкия екран
Сиромахов за най-страшните женски реплики по време на мач
Райските кътчета в Родопите с водопадите
Ужас с привкус на джаз: Защо Джон Бон Джоуви мрази сватби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).