Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Журналистка: Защо да дам 900 лв. за Нова година в Хисаря, вместо да отида за една седмица в Италия?
Автор: Екип Varna24.bg 13:21 / 20.12.2023Коментари (4)12480
© Фейсбук
С Таня Калинова си говорим за офертите за Нова година, които български хотели предлагат и ги сравняваме с тези в чужбина и какво можеш да си позволиш за същите пари в друга страна.

От чисто любопитство тя проверява какви са условията за празника у нас и първата оферта, която й попада, е за три нощувки в Хисаря със закуски и вечери на цена от 903 лева на човек. Подобна оферта с изхранване и три нощувки, но в 5-звезден хотел в Истанбул с осигурен транспорт, излиза 370 лв. на човек.

"Неприятно изненадана съм от сумите, както се изненадва кмет през декември от зимата. И неволно обръщам сумите в самолетни билети, мислейки си защо да дам 900 лева за 3 нощувки в Хисаря, вместо да отида за цяла седмица в Италия. Или пък за толкова и даже по-малко пари да си купя самолетни билети за някое топло местенце през зимата.“

Таня е журналист по професия. Обича историите за доброто и историите за онова, което обикновено остава скрито за очите. Извън работата нейната страст са пътуванията, фотографията и доброволческите инициативи, "които ме зареждат и ми показват хилядите лица на света и България.“

Била е в 41 държави на 5 континента. Живяла е в 4 от тях. Лично е виждала "Женевата на Африка“, чието летище дори няма сграда, а багажа сам си го разтоварваш от камиончето. В доминиканско курортно село е яла нигерийска кухня, приготвена от хазяина нигерийски италианец, преподавал психология в Софийския университет. Убедила се е как богати държави не са чак толкова богати и идеални, колкото са в представите ни, и как бедни държави са в пъти по-щастливи от България.

"А начинът, по който пътувам, ми е показал, че България изобщо не е лошо място за живеене. Просто на моменти е твърде скъпа за стандарта на средностатистическия българин, който пък от друга страна обича да харчи обилно за 1-2 дена купон, за да се почувства като бял човек.“

Всеки ще си зададе въпроса как можем да пътуваме толкова евтино? Краткият отговор е: много ровене, голяма гъвкавост с дати и бърза реакция за купуване на билети. Дългият отговор започва с: "Всичко организирам сама“. Спи по къщи за гости, смесва се с местните, опитва да си общува с тях, дори понякога единственият общ език да са жестовете, яде, където ядат и те, и следва техните препоръки за места. Тъкмо на едно такова място с точно три маси върху пясъка, оградени с дървена ограда и нанизи от мидички, е яла най-вкусната прясна риба в света. 

Таня не помни кога за последно си е купувала самолетни билети на редовни цени. Постоянно следи промоции както на самите авиокомпании, така и на 6-7 международни сайта-посредници, които често пускат по-ниски цени от самите авиокомпании.

"Затова няма нищо странно да си купиш, примерно, от норвежката версия на някой американски сайт билети от България до Панама и да платиш в норвежки крони“, споделя ни тя.

"Моят начин категорично не е за всеки. Но така, вместо да дам 903 лева за три нощувки в Хисаря, аз дадох 800 лева, за да литна за 2 седмици в Панама и Коста Рика. Както препоръчват лекарите – зимата да си държа краката на топло. Вярно, като тегля чертата, двете седмици в Централна Америка няма да са колкото една Нова година в Хисаря. Но да речем, че като пропусна и великденските оферти и офертите за майските празници, мисля че тъкмо ще се съберат колкото за трансконтиненталното ми пътуване.“ 

Таня споделя още, че Коста Рика, която със своята площ – 2 пъти по-малка от България, има 5% от цялото биоразнообразие на планетата, категорично й е по-интересна от Хисаря, която иначе много харесва.

"Просто не мога да си позволя да ходя и на почивки в България. Затова на Нова година ще съм както обикновено в добра компания у дома, а спестените пари ще дам за следващата дестинация извън България и извън празниците.“

За всички, които смятат, че Таня подценява страната ни – тя отдавна е събрала 100-те печата от националните туристически обекти и всеки уикенд продължава да я опознава и да открива нови места и феномени.

"България е страхотна. И светът също. Навсякъде има какво да се види, стига да искаш да го видиш“, пише ladyzone.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 309
20.03.2024 »
06.02.2024 »
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
08.01.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
а ако спи и под моста и се храни в социалните кухни ще може и 2 седмици да изкара ...
Сподели какво ново....
на 20.12.2023 г.
+2
 
 
"Таня не помни кога за последно си е купувала самолетни билети на редовни цени. Постоянно следи промоции както на самите авиокомпании..." Мдаа, редовият бачкатор има достатъчно свободно време да следи за промоции постоянно. Изглежда Таничка май няма други занимания, като работа например.
+1
 
 
Ми давай каквото искаш,всеки е свободен сам да решава къде ще ходи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: