Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Знаете ли какво не трябва да се съхранява под мивката?
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 11.04.2024Коментари (0)1053
©
Много хора съхраняват почистващи препарати и кухненски прибори под мивката, защото е много удобно. Има обаче неща, които никога не трябва да се оставят там от съображения за безопасност. Шкафът под мивката често е претрупано пространство, изпълнено с различни предмети. 

Например кухненски кърпи, почистващи препарати, стари гъби и много торбички. Следователно почистването му може да бъде предизвикателна задача, тъй като повечето от нас имат твърде много неща, съхранявани там. 

Какво не трябва да се съхранява под мивката? 

1. Допълнителни консумативи

Не трупайте предмети като торби за боклук, таблетки за съдомиялна машина и препарат за съдове. Вместо това тя предлага да ги поставите в килер или друга зона за съхранение. 4 ключови съвета за съхраняване на лекарства у дома 

2. Силни химикали 

За периодично почистване може да се нуждаем от мощен почистващ препарат като белина. Експертът съветва подобни химикали да се съхраняват в гаража или мазето, на недостъпно за деца място и далеч от ежедневните предмети. 

3. Запалими вещества 

Обичайни продукти като разтворители, лакове, бои и почистващи продукти могат да се възпламенят спонтанно при определени условия. Омаслените парцали за полиране на мебели, особено тези, които съдържат ленено масло, са най-известната причина за спонтанно запалване. Затова те не трябва да се използват в кухнята. 

4. Кухненски кърпи и хартиени торби 

Въпреки че тези предмети са удобни, мястото им не е под мивката. Течът може да ги съсипе. По-добре е да ги скриете в близкия килер или друг шкаф, за да имате лесен достъп. Как трябва да съхранявате хомеопатичните лекарства? 

5. Храна за домашни любимци 

Не трябва да поставяте храна за домашни любимци под кухненската мивка, тъй като влагата може да доведе до мухъл и плесен. Ако съхранявате почистващи продукти под мивката, химикалите от тях също могат да замърсят храната ви. 

6. Малки домакински уреди 

Изглежда, че никога няма достатъчно място за съхранение на малки уреди, но не ги прибирайте под кухненската мивка. Тези малки електронни устройства могат бързо да се повредят поради течове или излишна влага. 

Как да поддържате шкафа си под мивката подреден? За да поддържате шкафа си под кухненската мивка организиран, използвайте инструменти за организация като издърпващи се тави и кошници. Пластмасовите контейнери или вани могат да помогнат за съхраняване на консумативи, което улеснява почистването. Прозрачните контейнери ви позволяват да видите кои елементи са почти изчерпани, което ви дава възможност да попълните запасите си, преди да са свършили. 

Влагозадържаща подложка под шкафа ще го предпази и ще предотврати изтичането на мухъл под и зад мивката. Дръжте основните почистващи препарати под ръка, като дестилиран оцет, препарат за съдове и гъби, четки и чистачки, които трябва да се сменят често, пише actualno.com.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
Катастрофи в България
Бюджет 2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: