Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Зуека шокира всички с признание: Емигрирах от България преди 3 месеца
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 28.08.2021Коментари (5)2701
© Инстаграм
Той е един от най-талантливите ни комедийни актьори на всяка сцена, на която стъпи - и с театър “Кредо", и във филмите и сериалите, които играе, и в забавните предавания, които води по телевизията. Заради тях едва ли има човек, който да не познава Васил Василев-Зуека.

Вчера, 27 август, обаче от Нова тв изненадващо съобщиха, че той няма да е водещ в “Маскираният певец". А пред “24 часа" Зуека още по-изненадващо обяви, че от 3 месеца вече не живее в България.

- Г-н Василев, защо няма да сте водещ в “Маскираният певец"? Напускате само шоуто или и телевизията?

- Защото напуснахме България. Махнах се не само от телевизията, но и от държавата. Така че не е добре да остана в предаването, когато живея в друга държава, защото е много трудно. Иначе Маги (продуцентът Магърдич Халваджиян - б.а.) ми предложи вариант, в който да пътувам за лайфовете. Но това е сериозен ангажимент. България е дъждовна страна със снегове и мъгли. Някой самолет да закъснее и какво, лайфът ще пада ли? Така че това не беше добър вариант за мене. А и да оставям семейството си по три дни в седмицата, също не искам. Това е.

Причината да не съм в телевизията е много дълбоко семейна Решихме да сменим държавата с друга, в която законите се спазват. Простичко е.

- Не изглежда лесно. Напротив, доста сериозна стъпка е това, както и твърде изненадваща, когато човек не е вече на 20 години. Защо го направихте?

- Виждаме какви промени се правят в България и накъде отива страната. От 31 години у нас почти нищо не се промени. Има някакви неща, но те са дребнички. Главното, същественото, което трябваше да промени живота на българите, не се е случило. Ние сме най-бедната страна, страната, която не се чува никъде, която винаги ще слугува и за народа ще е много лошо, не за управляващите. Ясно е защо.

- Двамата с жена си Ани бяхте уредили живота си. Вие сте популярен и обичан, у вас едва ли има онова огорчение или икономическа безпътица, заради които много хора заминават за чужбина. Какво не ви стига тук?

- Да, само че аз избрах едно малко по-добро бъдеще за детето си, за малкия ми син. Разликата между България и държавата, в която сме, е точно тази - има едни закони, които се спазват, има и едни хора, които се грижат за бъдещето на страната си. За мен това е важно в момента. За моя живот от пиедестала на 56-годишната ми възраст работата е ясна. Няма какво да търся за себе си. Единственото, което мога да кажа, е, че изключително добре започнах да продавам картини почти цяла година. Така че се заемам само и единствено и много сериозно с рисуване.

- Сега това ли правите вкъщи?

- Да, да. Вече имам някои контакти в чужбина, както и предложения, разговори за бъдещето. Животът продължава. Въпросът е човек какво си мисли, какво иска да прави и трябва да знае как да го осъществи. Мисля, че аз и Ани знаем.

- Имаше ли нещо конкретно, което ви накара да напуснете? Пострадали ли сте по някакъв начин от това, че законите у нас не се спазват?

- Не. Аз пряко не съм пострадал от никого и от нищо. Но няма как да се съглася нито с управляващите, нито с абсолютно никоя политика, която се води в България, че животът на българина, видиш ли, за 31 години толкова много се е променил, и то към добро. Нищо не му се е променило. Напротив. Храната му е много по-скъпа от цяла Европа, той мисли само и единствено за храна и не може да си позволи абсолютно нищо друго. Ако го направи, то е със заеми. Говоря за средния българин и надолу. Това е истинската причина. За 31 години в България нищо не се е променило. Същите хора, които ръководиха зад кадър политическия живот в България, ръководят и в момента.

- Как тръгнахте? Взехте си багажа и заминахте ли?

- Буквално.

- А как уредихте битовите неща, къде живеете?

- Имаме къде да живеем. Да не се притесняват тези, които мислят за подобни неща. Уредили сме се, спокойни сме, щастливи сме. С Ани вчера си говорихме, че все едно сме на курорт тука. Прекрасно е.

- Ще кажете ли къде сте?

- Няма смисъл.

- Защо?

- Защото има прекалено много българи извън България.

- Там, където сте, има ли?

- Има, разбира се. И поддържам контакти с тях.

- С езика как се справяте?

- Справяме се, няма проблем. Все пак Ани говори два езика, аз се опитвам да говоря три - руски, английски, френски.

- Синът ви какво ще прави там?

- Той ще бъде в първи клас, вече е записан и след една седмица започва училище.

-Той как ще се оправи с езика?

- Той е супер, повярвай ми. Децата са много по-напред от нас с всички материали. Всичко е за децата, няма какво да се залъгваме. Казах го и преди малко, целта е една-единствена - детето да получи добро образование, ако иска да учи, след което да живее в една нормална държава. Там, където знае, че като пише еди-какво си и го спазва, значи ще получава това.

- Съпругата ви Ани, която е режисьор, с какво ще се занимава?

- Ани започва в момента частен бизнес. Да сме живи и здрави, да тръгне всичко и да е наред.

- Чувството ви за хумор не ви ли помогна да продължите да живеете тук?

- Абе, Паола, 31 години бе. То чувство за хумор, ама както казваме ние, българите: “На гол гъз...". Чувството за хумор е донякъде.

- Някой опитваше ли се да ви разубеди да не тръгвате?

- Много хора - близки, роднини, приятели, познати. Но в крайна сметка всички ни казваха едно-единствено нещо: “Много сте силни, шапка ви свалям, на добър час!"

- Няма ли да ви липсват ролите, киното, театърът, телевизията - всичко, което сте правили досега с талант и много любов?

- Аз съм се занимавал с телевизия 31 години. Има един момент, в който човек леко се поуморява. Да не говоря за последните 10 години, когато се занимавах само и изключително с лайфове по 3 часа. Четири часа преди това репетиция. Това е изключително тежко. Ако трябва да съм честен, аз не съм младо момче. Може да изглеждам така на сцената, но не съм. Това си натежава. До момента, в който замених телевизията с рисуването и сега се чувствам прекрасно. Напротив, дори по-добре се чувствам, защото съм си сам, не завися от никого.

След като напуснах театър “Кредо" (правеха го двамата с бившата му жена Нина Димитрова - б.а.), аз не съм се занимавал с театър. Сега някак си започнаха да излизат образи, които никога не са ми идвали. Усещането е прекрасно - да се занимавам отново с истинско изкуство. Правя си кефа, удоволствието.

- Имате ли идея да продължите да играете? Вие все пак снимахте много активно и в киното.

- Ще цитирам Стефан Командарев. За всички, които не знаят, аз съм му кум. Той каза: “Добре де, Зузо, искаш да кажеш, че тази година ще заснема първия си филм без теб?" Айде сега, няма да плачем за това, казах му аз. (Смее се.) Ако идвам само за снимки, става, но няма да мога да участвам в репетиционния период, няма как два месеца да оставам в България, затова му отказах. Не знам дали ще ми липсва, но в момента не. Сега имам заместител, който е много силен като заряд, като провокация, като реализация. На всичкото отгоре аз харесвам това, което правя. Което е странно, защото в театъра, киното и телевизията почти никога не съм харесвал моите неща. Винаги съм смятал, че могат да бъдат много по-висок процент. Докато сега ми харесва като краен резултат това, което правя.

-Как се върнахте към рисуването? Съзнателно ли беше, за да изоставите всичко тук и да си тръгнете от страната?

- Не, много неща се случиха през 2020 г., имаше много фактори, които повлияха на това да започна да рисувам. Не на последно място и икономически. Имаше и едно предложение от една наша много добра приятелка - собственичката на галерия U Park в Пловдив, която просто ми предложи да направим първата изложба. А за да направиш изложба, човек трябва да рисува. Ако трябва да изложиш 20 картини, трябва да нарисуваш някъде към 40, за да има какво да се избере, да е най-доброто. Така че това беше ритникът отзад - предложението на Радост Коцева и галерията ѝ U Park.

- Как рисувате - всеки ден, все едно сте на работа, или чакате вдъхновението?

- Постоянно рисувам. Нямам друго определение. Сутрин, като стана и си изпия кафето, ако детето не е станало, аз подкарвам, докъдето съм стигнал, или започвам наново. Обикновено работя по няколко неща наведнъж. Следобед също работя. Вечер също. И по нощите някога. Оная нощ си легнах в 5 ч сутринта. Много е различно. Примерно вчера пуснах един триптих с Дон Кихот за продажба - три доста големи картини. Когато разбрах, че това ще бъде триптих, буквално не спах, докато не го направих.

- Колко картини вече имате?

- В момента са над 310 за една година, от които около 260 продадени.

- Само в България ли ви купуват?

- Не. В цял свят. Онзи ден пратих за Америка. Там купуват и българи, една много известна българка си купи две, но има и чужденци. От Европа най-много купуват.

- Вие с Ани ваксинирани ли сте?

- Естествено, още през януари. Бяхме едни от първите. В момента, в който дойдоха ваксините, го направихме веднага. Не може сега във всеки мол да има по две-три места, на които да слагат ваксини, и да няма желаещи. А тук, където живея, в момента от заразените в болница 96% са такива, които не са ваксинирани, защото не е дошъл редът им да го направят. Има още 3% ваксинирани, но с проблеми отпреди - кой сърце, кой бял дроб. И само нула цяло и нещо са ваксинирани, които са се разболели. Ако това не е доказателство, че ваксините работят, не знам какво друго да кажа.

- Със Слави се познавате отдавна, работили сте заедно. Той и неговата партия могат ли да променят нещо, все пак ги познавате?

- Аз ги познавам, но не знам кой стои зад тях, нито програмата им знам, нито плановете. Никой не знае тези неща. Хубаво, тяхната първа стъпка беше да спечелят изборите. Направиха го, но оттук нататък? Само за да съставят два кабинета, те допуснаха около 60 грешки накуп, ей така. Това не е шоупрограма. Това е политика, там трябва да си малко по-гъвкав, да си дипломатичен, да говориш по малко по-различен начин, без да нагрубяваш, без да използваш езика на омразата или действието “унищожи другарчето, за да съм добре аз".



Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не съм шокирана, защо да не емигрира, границите отдавна са отворени. Прав му път. Само не мога да разбера защо е това оправдаване, защо се изкарва едва ли не дисидент, бягащ от властта. Зуекът е достатъчно богат, пенсионирал се е в Испания да си живее живота. Друг е въпросът, че вероятно до 2 години ще се е върнал.
+2
 
 
Разбирам хората които нямат пари в България и отиват в чужбина да работят. След това идват в България и си харчат парите. Не мога да разбера обаче хората които направиха пари в България, а отиват да ги харчат в чужбина.
+4
 
 
България била загубена кауза?!? България след 1944 не е била държава!!! Така върви и до днес
+6
 
 
"Решихме да сменим държавата с друга, в която законите се спазват. Простичко е." Това е всичко, действително е простичко. Със спазване на закона и изпълнението му ще се изчисти и селянията и простотията. Уви, България е загубена кауза..
0
 
 
Браво! Най-правилното решение, което може да вземе всеки нормален българин!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: