Звезда от "Здрач" гледаме в Регионалната библиотека

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:28 / 25.05.2017
1556
На 3 юни кинолюбителите ще видят отличената творба на режисьора Оливие Асаяс от Кан 2016 в отдел "Изкуство"- Регионална библиотека-Варна от 10.00 ч. В главната роля е звездата от "Здрач", "Облаците на Силс Мария", "Лагер X-Ray", "Café society" Кристен Стюарт. Актрисата е едно от лицата на модните марки Chanel и Balenciaga. Тя е първата американска актриса носител на френската награда "Сезар" за изпълнението си в "Облаците на Силс Мария". 

Участието й в проекта на режисьора Оливие Асаяс е повод той да напише сценария на "Личен купувач" и да покани специално за главната роля Кристен. Филмът има награда от фестивала в Кан през 2016 за най-добър режисьор.

Международно признатият Оливие Асаяс се завръща с тази ефирна, мистериозна и призрачна история "Личен купувач". Кристен Стюарт е в ролята на моден личен купувач за звездите и медиум по съвместителство. Дълбоко скърбяща след скорошната смърт на своя брат близнак, тя отива в неговия дом в Париж, решена да осъществи контакт с неговия дух.

"Филмът преминава от драма със сложни образи в хорър и обратно, като разглежда едновременно скръбта и това да обличаш човек, твърде зает, за да се справи сам с професионалните си ангажименти."

"Каквото и да говори Оливие Асаяс, вдъхновението му от Кристен Стюарт е основната причина "Личен купувач" да изглежда толкова жанров, дори мултижанров. Вкарването в кристалната логика на жанра предизвиква една кинематографична тактилност, работеща не толкова върху въображението, колкото върху непосредственото усещане - и в този смисъл героичните усилия на Стюарт са толкова по-възнаградени, колкото повече съспенс и мистерия бродят из филма. Не само вампирите, но и призраците си общуват на нечовешки език с нейното смачкано от самоотверженост тяло."(Атанас Пунев "Film Society")

Модератор на поредната среща в отдел "Изкуство" - Регионална библиотека "Пенчо Славейков" е театрален режисьор и критик Елица Матеева. Вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Русенската и Варненската опера гостуват на Люлякови музикални веч...
Почина дизайнерът, който изработи свещеническо облекло за папа Йо...
Световноизвестен певец с български корени празнува днес
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...
Помислете много добре: Кой е с предимство и защо?
Ако работите на компютър, не забравяйте правилото 20-20-20 и пийт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).