10 години затвор получи Логвиненко за атентата срещу Алексей Петров

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:39 / 14.05.2020
1152
Софийският апелативен съд намали с 5 години присъдата на украинеца Роман Логвиненко, който бе обвинен за атентата с гранатомети срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров. Така наказанието на чужденеца вече е не 15, а 10 г. лишаване от свобода. Решението е на 3-членен състав с председател Пламен Дацов и членове Светла Букова и Величка Цанова, съобщиха от Софийския апелативен съд. То не е окончателно и може да се оспори пред ВКС.

Логвиненко е признат за виновен като помагач в опита за убийство с гранатомети на Петров, който бе извършен на 29 октомври 2015 г. в столичния кв. "Кръстова гора". Още на 17 май 2019 г. той бе оправдан от първата инстанция - Софийския градски съд, по обвинението, че е подбудител и организатор на покушението срещу бившата барета. Според прокуратурата Логвиненко е купил колите, с които е организиран атентата и е осигурил оръжието. Давал е и съвети на съучастниците си. Съдът обаче не е намерил достатъчно доказателства за това. Преките извършители на атентата - двама украинци, не са открити. Не е намерен и друг техен помагач, който е наблюдавал жилището на Петров и го е следил, информира "24 часа".

Според САС участието на Логвиненко в покушението е много по-малко от това на останалите украинци. В мотивите за промяна на присъдата пише: "Въпреки тежестта на извършеното посегателство, приносът на Логвиненко е сравнително по-малък от този на останалите съучастници... Определеният 15-годишен период на изолиране на подсъдимия от обществото се явява завишен и несправедлив".

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).