Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
11 000 долара награда за разбулване на мистерията със смъртта на Стефани
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 06.12.2016Коментари (0)1134
©
Награда от 11 000 долара е обявена за всяка информация, която може да доведе до разкриването на мистериозната смърт на българската студентка в Ню Йорк Стефани Линева. Тялото й беше намерено в събота сутринта на път 434 в университетското градче Бинхамптън.

Университетът и общината дават по 5 000 долара от обявената награда, а другите 1000 са от местен бизнесмен.

Първоначалната версия е, че студентката е станала жертва на шофьор, който избягал от мястото на катастрофата. Сега обаче семейството и полицията имат нови подозрения за причините за смъртта на Стефани, пише "Бг войс". Властите обаче продължават да отказват официален коментар за разследването.

Според разкази на приятели Стефани си тръгва от парти между 22:30 и полунощ и се насочва към общежитието на нейния приятел - 19-годишен испанец, който също като нея тренира тенис. Пред сградата я виждат няколко момичета, които й предлагат да я закарат, ако е тръгнала на парти. 

Тя им казва, че се прибира при приятеля си и влиза в общежитието. Часът е 30 минути след полунощ. Това е и последният момент, в който някой я вижда жива. Приятелят на Стефани казва, че по това време вече спял.

Малко след 2,00 ч. сутринта шофьор намира бездиханното тяло на път 434 и вика полиция. Според съдебните лекари смъртта е настъпила в резултат на много силен удар от автомобил. Но сега ще се изяснява дали това е станало на мястото, където е открито тялото, или другаде, а след това трупът е захвърлен на магистралата.

Малко преди това - около 1:51 часа приятелка на Стефани получава есемес от нея, в който тя пише, че се чувства страхотно, излиза да се поразходи до пристанището и да си купи сладолед. В района, където е намерено тялото обаче няма пристанище, магазини или заведения, до които човек може да се разходи. Това е шестлентов път, разделен с бетонна мантинела. 

А телефонът на Стефани е открит на няколко пресечки. Приятелите казват, че есемесът бил написан в различен стил от този на Стефани. Семейството подозира, че това съобщение е изпратено от човекът, извършил престъплението в опит да заблуди полицията.

Тялото й е обезобразено от удара и лекарите са препоръчила на семейството и приятелите да не го виждат в моргата. От полицията призовават всеки, който може да има информация, да се обади на тел.: (607) 772-7080.

Майката Даниела Атанасова прекара деня в Бинхамптън и отиде до мястото, където е намерено тялото на дъщеря й. Там сега има пясък, който покрива следите от кръвта. С нея са били семейните й приятели Дино Дион и актрисата Боряна Павлова.

Тялото на Стефани ще бъде кремирано, а прахът й разпръснат най-вероятно над тенис клуба в Ню Йорк, който са посещавали майка и дъщеря. Нейното 9-годишно братче също тренира тенис.

Стефани е учила психология с пълна стипендия за тенис в университета SUNY. Майката на Стефани е популярната в българска общност в Ню Йорк детска лекарка Даниела Атанасова. Родителите й са разделени, а баща й е известният диригент Стефан Линев. Семейството е от Русе. 70-годишната баба на Стефани също живее в Ню Йорк.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: