2 000 евро за всяко новородено в Гърция!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
17:20 / 22.12.2019
1389
Гърция се бори срещу демографската криза с помощи и данъчни облекчения за младите семейства. Поради липсата на деца в момента се затварят детски градини и училища.

"Демографският проблем е много по-тревожен от икономическата криза", заявиха депутати в парламента при гласуване на мерките в помощ на млади семейства. Рязко спадане на раждаемостта и миграция на младите хора, поради високата безработица отчитат проучванията в Гърция. Това са само част от причините, довели до демографската криза, която заплашва да намали населението на страната с 30%.

От януари следващата година влизат в сила първите мерки на правителството в помощ на младите семейства с деца. Две хиляди евро помощ за всяко новородено дете, увеличава се необлагаемият доход на родители с малки деца, намалява се ДДС за детските стоки и храни от 24% на 13%.Правителството обсъжда законопроект с данъчни облекчения за фирми, които наемат на работа родители с малки деца.

В последваната година по информация на министерството на образованието се затварят детски градини и начални училища, поради намаляване на населението. Специалисти препоръчват да се изгради стратегия за нови работни места за младите семейства с по-високи заплати, съобщи БНР.

Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).