29 лекари се надрусаха с халюциногенен наркотик по време на семинар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:34 / 06.09.2015
1217
29 лекари хомеопати се озоваха по спешност в болница, след като се надрусали с халюциногенен наркотик. Инцидентът станал по време на научен семинар в Хамбург, съобщава ndr.de. Близо 160 техни колеги пък участвали в мащабната операция по спасяването им, а за бързото им транспортиране е ангажиран и хеликоптер. Полицията подозира, че медиците са експериментирали с препарата "2С-E", наричан също "Aqua Rust". Наркотикът е забранен в Германия от края на 2014-а.

"Може обаче да са пробвали и друг опияняващ препарат, но това ще стане ясно след направата на нужните химически изследвания на кръвта им. Мъжете и жените са намерени с остри спазми в градината. Никога преди тук не е имало такова нещо", заяви говорителят на пожарната в Хамбург Матияс Кьолбрант.

Органите на реда са се отзовали на сигнал, че много мъже и жени се гърчели в спазми и са налягали в градинката пред сградата им. Дрогираните медици са на възраст между 24 и 56 години. Контактът с опиянените бил труден, а те се оплаквали от сърцебиене, задух и внезапна стягаща болка в гърдите.

Полицията е претърсила къщата, в която се провеждала конференцията.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Обещават на проститутки от България и Румъния, че ще изкарват по ...
Роберт Фицо направи първо изявление след покушението: Убиецът беш...
Главчев: Няма да има никакви наказания за позицията на представит...
Румен Радев за Сребреница: Неуместно е българското правителство д...
МВнР с важно предупреждение към българите в Япония
Българка в Исландия предупреди: Опасността от изригването на вулк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).