9-годишно момиченце падна във ВиК шахта и издъхна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:30 / 22.01.2016
1113
Трагедия разтърси руския град Архангелск. На 21 януари малката Даша се връщала от занятия с приятелката си. Времето било хубаво и момиченцето предложило на Даша да се попързалят на хълма до училището. Тя обаче казала, че я чакат вкъщи и ще се прибира. Приятелката й тръгнала сама към хълма, но след петдесетина метра се обърнала, за да помаха пак на Даша. Но от 9-годишната й приятелка нямало и следа. На снега била останала само раницата й с "Маша и мечокът". Детето хукнало обратно към училището, за да потърси помощ. Само след минути на мястото дотичала класната на Даша, а не след дълго и служители от Министерството на извънредните ситуации. Страшните им догадки се потвърдили - момиченцето било пропаднало в 4-метрова ВиК шахта, чийто отвор бил коварно скрит от дебелия сняг, съобщава Bloknot.ru.

Детето лежало мъртво на дъното на шахтата. За да бъде извадено телцето му, били нужни няколко часа. Парадоксът бил, че диаметърът на шахтата бил едва 36 см и се наложило да се търси разклонение, за да може да се проникне през него и да бъде изкарано на повърхността мъртвото тяло на Даша.

Представители на ВиК в района твърдели, че шахтата имала защитен капак. Поне така било преди два месеца, когато в района била правена проверка.

По случая е образувано досъдебно производство. Изясняват се обстоятелствата около трагедията и се търсят виновните, за да бъдат наказани.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логис...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).