Алексей Навални е "изчезнал от затворническата система" на Русия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:27 / 11.12.2023
1855
Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил изведен от наказателната колония, където е затворен от средата на миналата година, и сегашното му местонахождение не е известно, съобщават негови близки, предаде Reuters.

Сътрудниците на Навални се подготвят за очакваното му прехвърляне в колония със "специален режим", най-тежката степен в руската затворническа система, след като през август той беше осъден на допълнителни 19 години затвор.

Говорителят на Навални Кира Ярмиш е заявила, че персоналът на съоръжението ИК-6 в Мелехово, на 235 км източно от Москва, е съобщил на адвоката му, че опозиционният лидер вече не е сред затворниците.

"Къде са го отвели, отказват да кажат", пише тя в социалната медийна платформа X.

Изчезването му идва в началото на кампанията за президентските избори, на които Владимир Путин потвърди в петък, че ще се кандидатира за още един шестгодишен мандат.

Помощникът на Навални Леонид Волков публикува в X, че времето е "0% съвпадение и 100% пряк политически контрол от Кремъл".

Той добавя: "За Путин не е тайна кой е неговият основен опонент на тези "избори". И той иска да се увери, че гласът на Навални не се чува."

Навални, който излежава над 30-годишна присъда в наказателна колония източно от Москва, обяви по-рано, че има план как да попречи на руския президент Владимир Путин в предизборната му кампания.

Екипът на основния руски опозиционен лидер вижда предстоящите 100 дни политическа кампания преди президентските избори в Русия, насрочени за март, като рядка възможност да въвлекат руските граждани в политически диалог и да ги убедят, че войната в Украйна и икономическите тежести, които конфликтът носи със себе си, представляват последствията от решенията на Путин.

С все още неясен състав и под лозунга "НЕ ПУТИН" лагерът на Навални стартира своята кампания, в която просто призовава руснаците да гласуват срещу настоящия президент.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Международни новини:
Любимата напитка на българите поскъпна
Проучване: Вижте кои са най-безопасните места, ако започне Трета ...
Финансист каза на какво се дължи поскъпването на европейските акц...
2,8 милиона души по света са засегнати от множествена склероза, а...
В Гърция бият тревога
България и Грузия отварят нови възможности за развитие на транспо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).