Американски астронавти не успяха да поправят жизненоважна система по руския метод – с чук

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:54 / 27.03.2021
1721
Астронавтите на Международната космическа станция (МКС) не успяха да ремонтират американската система за получаване на кислород "по руския метод“ - с помощта на чук, както им е било препоръчано от наземните експерти, съобщава NASA, цитирана от РИА Новости. В американския филм "Армагедон" руски космонавт удря кораба с гаечен ключ с думите "Така е обичайно да се решават проблеми на руската космическа станция", припомня агенцията.

Уебсайтът на NASA отбелязва, че във вторник астронавтите са сменили помпата в кислородната система в американския модул "Дестини“. След неуспешни опити системата да бъде пусната в експлоатация, "наземните екипажи измислиха план екипажът да използва чук, за да се опита да премахне евентуално залепване на новоинсталираната помпа“.

От информацията става ясно обаче, че това не е помогнало за стартиране на помпата във вторник или сряда. Системата не е сработила дори след подмяна на помпата с резервна. Ако системата не може да бъде "върната към живот" с чук, тогава ще върнат в нея старата помпа, която е подменена преди три дни, но все още функционира, се казва в доклада. Подобна система за производство на кислород "Електрон-ВМ" работи в руския модул "Звезда".

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).