Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Апокалипсис" от фалирали магазини в САЩ, над 9000 магазина затвориха врати
Автор: Гено Петров 15:23 / 18.11.2019Коментари (1)2421
©
Моделки на "Victoria's Secret", които поради финансови съображения затварят 23 обекта
Има една приказка, че САЩ е страната на неограничените възможности. Последните новини обаче доказват точно обратното, че е държава на ограничените възможности. Какво се случва там?

Случва се това, че наблюдаваме един най-големите фалити на магазини въобще в историята. И става дума не за един, а за много, наистина много. Стотици, не, направо хиляди магазини на едни от най-известните вериги от магазини банкрутират. Много компании обявяват фалит по глава 11 от Търговския закон на САЩ, която урежда реорганизацията на компаниите в несъстоятелност. Положението е наистина сериозно щом една утвърдена верига като "Уолмарт" (най-голямата верига магазини за търговия на дребно и най-голямата корпорация в света) e принуденa да затвори стотици свои магазини из страната. А и това е единственият избор за собствениците, за да избегнат милиардите загуби на съответната компания.

Американците, които са всеизвестни със своята консуматорска природа, като подивели пазаруват онлайн от съмнителни азиатски сайтове и тем подобни. Защо трябва да се разкарват до магазина, за да си купят чорапи, след като могат да си поръчат от нета. Няма спор, че растежът на онлайн търговията е главен фактор за фалитът на толкова много магазин. Този истински  апокалипсис на магазините на дребно е просто неизбежен. 

Според последните статистически анализи близо 8 хиляди магазини затварят врати и повече не ги отварят.

Това е списък на утвърдените брандове в САЩ и броя на магазините, които се е наложило да бъдат затворени. Внимание! Списъкът по-долу може да ви смути или уплаши със своята необятност.

"Payless ShoeSource" (верига магазини за обувки): Това дружество е най-потърпевшо. Обявява банкрут и затваря всичките си 2,500 магазина. Това е най-голямото ликвидиране на магазини на дребно в историята

"Dress Barn" (верига магазини за женска мода): Банкрут за компанията и затваряне на всичките 650 магазина.

"Charlotte Russe" (верига магазини за дрехи): 520 магазина

"Fred's" (верига магазини за стоки за бита) - Компанията обявява банкрут и затваря всички свои магазини в страната. Тези магазини са еквивалент на тукашните магазини за "1 лев"

"Family Dollar" - Още една верига магазини за "всичко". Принудена е да затвори 390 магазина.

"Shopko" (верига магазини за дрехи)- обявява фалит и затваря всички свои 351 магазина

"Charming Charlie" (верига магазини за дамски аксесоари) - Планира да затвори до края на годината всички свои 261 магазина в 38 щата. 

"Chico's" (верига магазини за дамска мода) - При тях затварянето на магазините ще е поетапно. В следващите три години се планира да затворят всички 250 магазина.

"Gap" (верига магазини за мъжка мода) - Ще затворят всички свои 222 магазина в 35 щата до края на годината. 

"Walgreens" (фармацевтична компания) - При тях е малко по-различно. Става дума за оптимизация на работния процес, ще направят пълна трансформация на средствата за управление като намалят цените на продуктите се, ще напряват и тотална реновация на начина, по който предлагат продуктите си. За тази цел обаче ще трябва да затворят 200 свои магазина.

"GameStop" (компания за видеоигри) - От 200 свои магазина ще се наложи да затворят 180.

"Forever 21" (верига магазини за дрехи) - Налага се да затворят 350 свои обекта в целия свят, като 178 са в САЩ.

"Sears" (верига от универсални магазини) - При тях има нечуван спад на продажби в размер на няколко милиарда долара. През 2019 г. обявиха, че от 425 магазина ще станата 222 . Очаква се компанията да затвори още 100 магазина до януари 2020 г. 

"LifeWay"  (верига от магазини за църковни принадлежности) - При тях явно Господ не е бил милостив. До март 2020 г. ще затвори всички свои магазини.

"Kmart" (верига от универсални магазини) - За да се спасят от пълен банкрут и да оптимизират работата се наложи за затворят 160 обекта.

"The Kitchen Collection" (верига от магазини за кухненски принадлежности) - Затварят до края на годината всички свои 160 магазина.

"Performance Bicycle" (верига от магазини за колела) - Карането на колело е едно много приятно занимания, но не и за повечето американци. Компанията затваря всички свои 102 магазина в страната.

"Olympia Sports" (верига от спортни магазини) - Уточнихме, че една от нациите, която води най-нездравословен начин на живот, не е от най-спортуващите. Съвсем в реда на нещата е тази компания да затвори 76 свои магазина.

"Destination Maternity" (верига от магазини за дрехи) - Компанията е на косъм от банкрут, планира да затвори 258 свои магазина.

"CVS Health" (фармацевтична компания) - Ще запечата 68 свои магазина.

"Bed Bath & Beyond" (верига от магазини "Всичко за банята") - Ще захлупи 60 свои магазина. Компания обаче споделя, че ще отвори 15 магазина на нови ключови места.

"Pier 1 Imports" (верига от магазини за мебели, декорация и обзавеждане) - Компанията ще затвори 58 свои обекта

"Avenue" (верига магазини за дамска мода) - Ще затворят всички свои 222 магазина в следващите две години.

"Party City" (верига от магазини за играчки) - Компанията разполага със 870 магазина, затворила е 54 от тях.

"Victoria's Secret" (верига от магазини за бельо) - В последните години компанията главно се е насочила в онлайн търговията. Може би това й коства затварянето на 23 обекта.

"Walmart" (верига от универсални магазини) - За да мине на червено най-голямата корпорация в света затваря 17 свои магазина.

"Barney (верига от магазини за луксозна мода) - Компания разполага с магазини единствено в Ню Йорк, от 22 са оцелели едва 7








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да не ги мислим Американците, трябва да се тревожим какво ще стане с цените на недвижимите имоти когато започнат да затварят малките магазини у нас. Главната и наемите там е най голямата простотия, после са моловете.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: