Арестуваха "д-р Смърт", уморил 36 свои пациенти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:08 / 17.01.2016
600
Психиатър от американския щат Джорджия е арестуван, защото е предписвал силни наркотични вещества под масата и изписвал твърде много медикаменти на пациентите си, което довело до кончината на 36 от тях. Д-р Наренда Нагареди е обвинен в незаконно предписване на опиати и бензодиазепин без наличието на съответната причина на неговите пациенти.

Нагареди бе арестуван в четвъртък в своя офис в Джонесборо от близо 40 агенти на Агенцията за наркотиците и лекарствата на САЩ, както полицаи от местното управление. Според следователите, потвърдено е, че най-малко 12 от пациентите на Нагареди са починали вследствие на натравяне с предписани от него лекарства, става ясно от документи, с които се е сдобил WSB-TV. В документите пише, че общо 36 от пациентите на Нагареди са починали, "докато на тях са им били предписвани контролирани субстанции" от лекаря.

Полицията излязла на следите на Нагареди след смъртта на майка на двама сина. Одри Остин приела фатална доза от двете лекарства, които лекарят й предписал само ден по-рано - 20 февруари 2014 година, твърди нейната майка Рут Кар.

Документи още твърдят, че бивши и настоящи пациенти на Нагареди са признали, че "са се сдобивали с рецепти за контролирани субстанции... без да имат правното или медицинското основание за това". "Хората са ходили при този човек за помощ. Вместо да им помогне, той ги е изправил пред смъртоносни последствия", каза началникът на местната полиция Майк Реджистър пред WSB-TV. "Ако съмненията ни наистина се потвърдят, то той наистина ще се окаже д-р Смърт", добави той.



Източник: Блиц

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логис...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).