Башар Асад: Доналд Тръмп е най-добрият президент в историята на САЩ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:46 / 01.11.2019
1188
Сирийският президент Башар Ал Асад заяви, че Доналд Тръмп е "най-добрият президент на САЩ  досега", съобщават израелски медии.

В интервю, излъчено по сирийската телевизия Асад обясни: "Той не е добър президент заради политиката си, а защото е най-прозрачният. Различни американски президенти направиха политически грешки и престъпления и получиха Нобелова награда за това". 

"Тръмп казва: искаме петрол, искаме да се отървем от определен човек, искаме да предоставим услуга в замяна на пари и това е истината. Това е политиката на САЩ. Какво е по-добре от прозрачност на врага", допълва той.

Асад обсъди и американската операция, довела до елиминирането на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, като каза: "Нямахме нищо общо с елиминацията. Няма комуникация между нас и американските служители. Освен това ние не можем да кажем дали той наистина е елиминиран или не."

"Що се отнася до премахването на Ал Багдади, политиката на САЩ не се различава от обичайното в Холивуд - всичко се основава на въображението", заяви сирийският президент.

По отношение на боевете в Северна Сирия, сирийският президент заяви, че крайната му цел е да си върне всички контролирани от кюрдите райони в североизточна Сирия след внезапното изтегляне от САЩ, но добави, че това ще се случва постепенно.

Споразумението за прекратяване на огъня между Турция и Русия, насочено към изтласкване на кюрдските милиции на дълбочина 30 километра от турската граница, е стъпка, която ще помогне на Дамаск да постигне целта си, обяснява Асад и допълва, че "тези области ще се върнат в нашия контрол".

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).