Берлускони с изпепеляваща критика към Запада за липсата му в Москва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:10 / 09.05.2015
1095
Отсъствието на западните лидери в събота на тържествата в Москва по случай 70-годишнината от победата над хитлеризма демонстрират късогледството на Запада. Това заяви на 9 май лидерът на партията "Форца Италия" Силвио Берлускони в открито писмо, публикувано в Corriera della Sera.

"Тази трибуна на "Червения площад", на която редом с лидера на руската държава бяха лидерите на Китай, Индия и други азиатски страни, е свидетелство не за изолацията на Русия, а за провала на политиката на Запада. Смятам, че празните ни места там са не демонстрация на сила, а символ на нашето поражение", пише Берлускони.

Ветеранът на италианската и европейската политика отбелязва, че в актуалния геополитически сценарий пред Запада има две предизвикателства. 

"Това е икономическото предизвикателство от страна на бързо развиващите се азиатски икономики и военното предизвикателство от страна на ислямския екстремизъм. За да се противопоставим на тези предизвикателства просто трябва да си сътрудничим с Русия", отбелязва Берлускони.

Той също така подчертава, че не може да бъде намерено решение на украинската криза без участието на Москва , а още повече "с антируска насоченост". Берлускони напомня за огромната цена, която италианският и европейският бизнес плащат за "санкционната политика, която не носи никакви резултати".


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Проф. Станчев: Шойгу отдавна е любимец на Путин, но много се е за...
Силно земетресение от 6,4 по Рихтер разтърси Мексико
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Любима страна на българите не спира да се тресе! Регистрирани са ...
Почина известен бизнесмен, смятан за "инвестиционната легенда" на...
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).