Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Болсонаро: Всички ще умрем, трябва да престанем да сме страна на гейове
Автор: Екип Varna24.bg 12:43 / 11.11.2020Коментари (0)1286
©
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро за пореден път омаловажи пандемията от COVID-19, убила над 162 000 души в страната, като заяви, че Бразилия трябва да престане "да бъде страна на педерасти", предаде Франс прес, цитирана от БТА. Заразените в страната по официални данни са повече от 5,6 милиона, число, което реално е по-голямо, според експерти.

"Днес няма нищо друго освен пандемията. Трябва да сложим край на това. Съжалявам за мъртвите, съжалявам за тях. Всички ще умрем един ден, всички тук ще умрат. Няма смисъл да бягаме от това, да бягаме от реалността. Трябва да престанем да сме страна на педерасти. Трябва да се сражаваме с вдигната глава, да се борим", заяви крайнодесният президент в реч за туризма в двореца Планалто, където се помещава федералното правителство.

Преди това Болсонаро приветства като "победа" преустановяването в Бразилия на клинични тестове от трета фаза на ваксина срещу COVID-19 - Коронавак на китайската лаборатория Синовак.

"Смърт, инвалидност, аномалии, това е ваксината, която Дория искаше да задължи всички жители на Сао Пауло да получат", написа вчера президентът във Фейсбук, визирайки губернатора на щата Сао Пауло и негов политически противник Жоао Дориа.

"Още една победа за Болсонаро", написа във Фейсбук държавният глава, в отговор на потребител, който го попита дали правителството ще се съгласи да придобие или да произведе въпросната ваксина на местно равнище, ако ефективността й бъде доказана.

Болсонаро, който още не е поздравил Джо Байдън за изборната му победа, предупреди вчера избрания за президент на САЩ, че Бразилия няма намерение да се поддаде на натиск за Амазония, предаде АФП.

 

"Преди известно време видяхме страхотен кандидат за държавен глава да казва, че ако не сложа край на пожарите в Амазония, той ще наложи търговски бариери на Бразилия", каза Болсонаро, без да назовава Байдън по име.

През октомври Болсонаро нарече "пагубни" думите на Байдън, който заплаши Бразилия със "значими икономически последици", ако обезлесяването в Амазония продължи. Според Болсонаро, изказването на Байдън заплашва "сърдечните отношения" между Бразилия и Вашингтон.

След загубата на Доналд Тръмп, който също като него е скептичен към климатичните промени и на когото се възхищава безкрайно, Болсонаро загуби най-големия си съюзник, посочва АФП.

Встъпването в длъжност на Байдън вещае трусове в двустранните отношения, особено в областта на климата и околната среда, смятат анализатори.



Още по темата: общо новини по темата: 14896
29.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: