България, Австрия и Испания разбиха канал за трафик на наркотици

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
16:58 / 12.03.2024
1238
Международната операция за противодействие на трафика на наркотични вещества, инициирана от ГДБОП, е проведена на 8 март. В резултата на осъществен оперативен контакт с Федералната криминална полиция в Австрия и Националната полиция на Испания, на автомагистрала А12 в близост до австрийския град  Тирол е извършена проверка на българска товарна композиция - влекач и полуремарке, управлявана от български гражданин.

В хода на контрола и с помощта на специализирано куче за откриване на наркотични вещества, в пода на полуремаркето на превозното средство е открит изграден тайник, от който са иззети 110 вакуумирани полиетиленови плика, съдържащи 119 кг канабис. Мъжът е задържан.

Действията продължават и на 9 март на територията на гр. Свищов, под наблюдението на Окръжна прокуратура - Велико Търново и под ръководството на водещ разследването следовател, от служители на отдел "Наркотици“, отдел "Разследване“ и сектор "Велико Търново“ на ГДБОП. Извършени са претърсвания на общо шест адреса, иззети са  голям брой счетоводни и фирмени документи, голяма сума парични средства, укрити в тайник, средства за комуникация и преносими компютри, незаконно притежавани боеприпаси за ловно и бойно оръжие.

Паралелно с това, на територията на Кралство Испания униформените установяват и второ полуремарке, също с изграден тайник, което според първоначалните данни е ползвано за престъпната дейност.

По случая са задържани двама мъже на 41 и 69 години. Работата по случая продължава в рамките на воденото следствено дело.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Силно земетресение от 6,4 по Рихтер разтърси Мексико
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Любима страна на българите не спира да се тресе! Регистрирани са ...
Почина известен бизнесмен, смятан за "инвестиционната легенда" на...
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...
Любимата напитка на българите поскъпна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).