Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България призна Русия за окупатор
Автор: Екип Varna24.bg 12:22 / 24.08.2021Коментари (7)1528
©
България се присъедини към декларация на 46 държави, която обявява Русия за държава окупатор заради анексирането през 2014 г. на Кримския полуостров заедно с град Севастопол. Нашата страна бе представена от министъра на външните работи Светлан Стоев. Той бе сред учредителите на Международна кримска платформа, чиято цел е да координира усилията на държавите, които настояват за връщане на Кримския полуостров на Украйна.

"Този форум е подходящото място да потвърдя още веднъж силната и традиционна подкрепа на България за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници, включително териториалните води“, каза министър Стоев.

"Като черноморска страна ние сме загрижени от нарастващата милитаризация на региона... Деокупацията на Крим и регулирането на конфликта в Източна Украйна трябва да останат високо в международния дневен ред“, каза още първият ни дипломат. Той акцентира и върху необходимостта от осигуряване на свободно преминаване през Керченския проток към украинските пристанища в Азовско море, предава в. "Сега".

Декларацията "призовава Руската федерация да изпълнява задълженията си като държава окупатор съгласно нормите на международното хуманитарно право и настоява Руската федерация незабавно да прекрати всички нарушения на човешките права и злоупотребите по отношение на жителите на Крим, като осигури пълен и безпрепятствен достъп до Крим на представителите на регионалните и международни мониторингови механизми за правата на човека". Осъжда се политиката на Москва за сплашване в Крим на журналисти, правозащитници и адвокати. Държавите се обявяват против "продължаващата руска милитаризация на Крим" и затрудняването на свободното корабоплаване край неговите брегове. Критикува се "продължаващото изменяне на демографската структура на окупирания полуостров чрез преселване на руски граждани в Крим".

Идеята за Кримската платформа бе развита от украинския президент Володимир Зеленски на 4 септември 2020 г. пред сесията на Общото събрание на ООН. Руската агенция ТАСС забеляза, че датата 23 август за учредяване на Платформата е съвпада с датата при сключването на Пакта Рибентроп-Молотов в Москва през 1939 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Май започнаха да наричат нещата с истинските им имена.Каква е ако не окупатор.Вкараха руски войски без опознавателни знаци,дето не били руснаци.После си сложиха знаците и се разбра че руски войски са окупирали част от друга държава.Е какви са да не са пионерска организация.Това са си войски с оръжията с техниката и с всичко за завладяване на чужда територия.
+3
 
 
Тая каша я забърка сащ и ония главанак порошенко / шекерения бос на "Рошен"/. сащ и НАТО искаха да си разположат флота под носа на Русия и да са господари на Черно море. Кой нормале ще им позволи? Както винаги сащ осраха нещата и си биха шута, както и в Авганистан, Виетнам, Ирак и т.н....В общи линии дрисльовци. От историята - Крим е откупен от татарите, а Севастопол е построен от княз Потьомкин т.е. от Екатерина Велика. т.е. от Русия. В по- ранно време, през 9 век се говори за Киевска Рус и княз Игор. Никой не е чувал за Украйна.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: