Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българка снимала клип със Звяра от Кипър, уговорили си среща в деня на ареста!
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 03.05.2019Коментари (2)2117
©
Бургазлийката Теа Георгиева можеше да е следващата жертва на арестувания за серийните убийства на жени Никос Метаксас от Кипър. 35-годишният военен е в ареста, след като признава, че е очистил 5 жени и 2 деца. Вече седмица водолази търсят телата на убитите, като до момента са извадили три куфара с останки.

Ден преди ареста Никос Метаксас пише за последно на българския фотомодел Теа Георгиева. Уговарят се да се срещнат на следващия ден в 19 часа. Никос, който е снимал видеоклип с моделката, й предлага да й отдаде под наем помещение над неговото жилище. Разбират се да се видят, за да й покаже квартирата. Теа започва да звъни на мобилния му телефон в уречения ден и час, но не получава отговор. По това време ченгетата вече са оковали мъжа, разследван за серийните убийства на най-малко 7 жени и деца.

Теа Георгиева дори не предполага, че зад обектива, с който флиртува, стои сериен убиец. Никос Метаксас е смирен и тих и твърди, че не обича скандалите. Теа е от Бургас и вече 3 години успешно позира и дефилира за модни гиганти в Кипър. Когато я търсят от полицията за разпит, Теа започва да осъзнава, че може би се е разминала на косъм със смъртта. Още е в шок и не иска да говори за случая, сподели самата тя пред "България Днес". Научава за случилото се от постове на нейни приятели във Фейсбук, които пускат различни видеоклипове с участието на Никос.

Предпочитам различен начин за лична реклама. Каквато беше и целта ми, когато първоначално говорих с Нико, да направим мое рекламно видео, което и направихме", откровено споделя за срещата си с арестувания военен пред вестника моделката. Когато се среща с Никос преди месец, той се представя за професионален фотограф на свободна практика. Снимат видеото в спалнята на дома му и в околностите на Лимасол. Теа е втрещена, когато разбира, че през последния месец комуникира с т.нар. Звяр от Кипър. Кръвта й се смразява, щом научава, че в леглото, на което е позирала, е убита една от жертвите на Никос - домашната прислужничка Ариан Панас Розано от Филипините.

Случаят с кипърския сериен килър разбуни духовете и в България, след като стана ясно, че Никос е наполовина българин. Твърди се, че майка му е от Стара Загора, а баща му - от Кипър.

Според разследващите Никос е опитвал да прикотка и българката Теа и тя е потенциална негова жертва. Налице са разговори, с които се е стремял да спечели доверието й и евентуално да се срещне с нея отново, категорични са профайлърите. Разказвал й е за личния си живот и е подчертавал, че с всичките си любовници първо се сприятелявал, а чак след това се стигало до интимности.

"Ако забелязвате, Теа Георгиева има екзотично излъчване с азиатски полъх. Това я причислява към типа жени, към които Метаксас е имал слабост. Серийните убийци са склонни да избират жертви с подобни характеристики. До момента знаем, че общото между убитите жени е, че са чужденки от Индия, Непал, Филипините и Румъния - всички те са с екзотични излъчване. Три от тях са майки, с които Никос се е запознал в сайт за уреждане на срещи", обобщават кипърските психолози от института.

Така Теа се оказва на косъм от необратимото. Според нейния разказ с Нико се запознават в социалните мрежи.

"Никос е обичал да играе с жертвите си. Много от момичетата, които е убил, са имали романтични контакти по негови думи и според свидетелските показания на близки до жертвите му. Видеото с Теа Георгиева е качено седмица след като е заснето в края на март. Той е знаел, че в близко бъдеще Теа ще приеме и второ посещение. Никос дори й е предлагал да наеме къща в близост до неговата", разкриват още разследващите.

Не приличаше на сериен убиец", наивно и все още стреснато коментира Теа Георгиева.

Властите в Кипър продължават търсенето на 4 от 7-те жертви, за които самият Никос признава в 10 страници обяснения. Той се запознава с чужденките в сайта Badoo, където ползва псевдонима Орест. Името не е избрано случайно, а идва от гръцката митология. Орест убива майка си Клитемнестра, която изневерява на баща му - владетеля Агамемнон, след което, подтиквана от любовника си, очиства царя. Според психолозите агресията на Никос е провокирана от жени с фриволно поведение. Това сочат и контактите му в сайта за срещи, сред които преобладава броят на имигрантки и самотни майки.

Никос предлага проект за видеоклип на Теа, който тя одобрява. Първо се срещат близо до нейния дом, за да обсъдят детайли. След това от постовете му във Фейсбук Теа разбира, че Никос е разведен. По време на снимките с Теа Никос й разказва, че след развода с бившата си съпруга остават приятели. Изказва суперлативи за жена си, след което споделя, че имал доста любовни авантюри, но винаги оставал в добри отношения с бившите си.

"По този начин се е опитвал да установи постоянен контакт с момичето, може би с користна цел", смятат разследващите. Те са разпитали вече моделката, като стигат до нея, след като откриват номера й в мобилния телефон на Метаксас.

Теа Георгиева признава, че буквално се вкочанява, когато научава, че е лежала в леглото, в което е убита жена. "Изглежда като човек, който няма нищо общо с представата за сериен убиец. Тих, спокоен, уравновесен", описва "Звяра" нашенката, която трябва да пали свещи и благодари на Бога за късмета и живота си. В последните три години, когато серийният убиец твърди, че е ловувал, са изчезнали 22 момичета. Следите на 5 от тях се губят в района, където живее Никос. Една от изчезналите е българката на 16 години Яница Динева, която е в неизвестност от 19 юни 2018 година до момента.

Според психолозите Никос е проявявал расистки черти. Така те аргументират подбора на чужденки от бедни страни като Филипините, Индия, Непал и Румъния. Той е бил потиснат още в юношество, когато майка му изоставя баща му, а разводът е тежък и скандален.

След като жената на Никос, от която има две деца, го напуска, се отключва агресивно състояние, подобно на психоза. Превъртелият военен решава да отмъщава на други подобни жени.

Първо е открито тялото на Мери Роуз от Филипините, изчезнала в началото на май миналата година. Никос признава, че убива и дъщеричката й Сиера на 6 г., чието трупче се издирва пети ден в шахтата. Открито е тялото и на Ариан Розано от Филипините, която работи като прислужница в дома на бивш полицейски шеф и с която Никос е правил секс.

Все още се дирят телата на Ливия Бунея - майка на 36 г. от Румъния, за чието убийство признава "Звяра" от Кипър. Заедно с нея той затрива и дъщеря й Елена на 8 години.

В третия куфар с тяло се намира още една жена, за която Никос твърди, че е или от Индия, или от Непал. Разследващите предполагат, че това е момиче на име Ката Аноу, което не е било обявено за издирване.

Тялото на друга жертва - Марикар от Филипините, също не е открито. Разпитани са нейна приятелка, която Никос се опитвал да измами да се срещне с него под предлог, че ще й каже къде е изчезналата Марикар.

Ако бъде признат за виновен, Никос Метаксас ще се запише в историята като първи сериен убиец на Кипър.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.05.2019 г.
+1
 
 
Таа прилича на въшка веган
Aнонимен
на 02.05.2019 г.
0
 
 
Момата кърши гръцки п*ш*и та се къса, а вия я мислите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: