Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Български и американски военнослужещи демонстрираха способности в съвместни действия
Автор: Екип Varna24.bg 17:39 / 13.09.2022Коментари (0)1023
© МО
В  рамките на посещението си в България новият командир на Съюзното съвместно командване на силите в Неапол адмирал Стюърт Мънч посети учебен полигон "Ново село“ и се запозна с процеса на съвместна подготовка на бойната група в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Заедно със заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов той наблюдава демонстрации на способности в съвместни действия на български и американски военнослужещи.

В демонстрациите участваха българска механизирана рота и американски пехотен взвод с поддръжката на екипаж на безпилотни летателни апарати от 61-а механизирана бригада. Военнослужещите показаха високо ниво на подготовка при съвместни действия за настъпление.

Гостите  наблюдаваха и статичен показ на въоръжение и техника, използвани от формированията от бойната група, в който участваха и представители на италианската армия с командир полковник Франческо Алаймо.

Адмирал Мънч  даде висока оценка на способностите, които бойната група е постигнала в процеса на  съвместната  подготовка с участието на български и американски военнослужещи. "Всички ние, страните-членки на НАТО, заедно изграждаме колективната отбрана и чрез създаването на бойните групи осигуряваме допълнителни сили за укрепване на възпирането и отбраната на Алианса“, заяви той.  

Генерал-лейтенант Димитър Илиев поздрави военнослужещите за постигнатото ниво на оперативна съвместимост. "Вие показахте, че  тренирате упорито и действате като един тим. Това е още една възможност да покажем нашата решимост да работим съвместно със съюзниците за суверенитета и независимостта на нашата държава  и на страните-членки на НАТО“, отбеляза заместник-началникът на отбраната.

Командирът на Съюзното съвместно командване на силите в Неапол адмирал Стюърт Мънч се запозна с мисията, структурата и основните задачи на Съвместното командване на силите (СКС) на брифинг, изнесен от полковник Христо Христов – заместник-началник на щаба на СКС по операциите. Състоянието и основните предизвикателства пред бойната група представи нейният командир подполковник Велин Кехайов – командир на 42-и механизиран батальон от състава на 2-а Тунджанска механизирана бригада.

Демонстрациите на учебен полигон "Ново село“ наблюдаваха и заместник-командирът на Многонационалната дивизия "Югоизток" в Румъния бригаден генерал Пламен Йорданов, командирът на 2-а механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов и заместник-началникът на щаба на Сухопътни войски полковник Васил Енчев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: