Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Буря донесе силни ветрове в Северна Европа, убивайки 2 души и предизвиквайки транспортен хаос
Автор: Екип Varna24.bg 10:38 / 23.12.2023Коментари (0)1287
©
През нощта и в петък буря донесе проливни дъждове и силни ветрове в Северна Европа, като събори дървета и предизвика предупреждения за наводнения по крайбрежието на Северно море. Жена в Белгия бе смъртоносно ранена от падаща коледна елха, а друго дърво уби човек в Нидерландия, съобщиха Associated Press и Sky News.

Предколедните пътувания с влак в някои части на Германия се оказаха отменени, забавени или пренасочени.

Сред засегнатите маршрути са и тези от Хамбург и Хановер до Франкфурт и Мюнхен.

Националният железопътен оператор Deutsche Bahn съобщи, че паднали дървета са повредили въздушни електрически проводници или са блокирали релси предимно в Северна Германия, но също и в централната провинция Хесен.

В Хамбург река Елба заля улиците около рибния пазар в града, като на места водата достигна височина до 50-60 см. Властите съобщиха, че бурните вълни в пристанищния град са достигнали своя връх в петък сутринта, като са достигнали 3,3 метра над средния прилив.

Улици около пристанища са наводнени през нощта в някои нидерландски градове на Северно море, включително Схевенинген, крайбрежно предградие на Хага.

Огромната бариера Maeslantkering, която предпазва Ротердам от високото морско равнище, бе автоматично затворена за първи път поради високото ниво на водата - това означава, че всичките шест основни бариери, които защитават ниско разположената Нидерландия, са затворени по едно и също време. По-късно бариерите бяха отворени отново, тъй като ветровете отслабнаха.

В четвъртък в Северно море норвежкият круизен кораб MS Maud временно изгуби мощност, след като се сблъска с непозволена вълна. Операторът му, Hurtigruten Expedition, заяви в изявление, че 266-те гости и 131-членният екипаж са невредими и че корабът, който първоначално се е насочил към английското пристанище Тилбъри, ще бъде пренасочен към Бремерхафен, Германия, за слизане на брега.

Датските служби за издирване и спасяване заявиха, че корабът "може да маневрира чрез аварийните системи и в близост до него има два граждански помощни кораба".

Силните ветрове приземиха полети в някои части на Обединеното кралство, спряха влаковите превози и спряха шотландските фериботи. British Airways съобщи, че ограниченията на въздушния трафик, въведени заради бурята, продължават да засягат полетите между Великобритания и останалата част на Европа. 

Редица жълти метеорологични предупреждения за дъжд и вятър влизат в сила от 23 декември до сутринта на Коледа, като засягат главно северна Шотландия, но се простират до части от източната и западната част на Англия и части от Уелс.

Предупрежденията за сняг и лед обхващат също Инвърнес, Оркни и Шетландските острови. Те са в сила от 21 часа на 22 декември и продължават до 12 часа днес (23 декември).



Още по темата: общо новини по темата: 399
16.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: