Чакаме Клинтън, ще ни уважи за няколко часа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
08:50 / 05.02.2012
3086
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристига днес на посещение в България. Очаква се тя да кацне в София по обяд. Визитата й ще бъде кратка - само няколко часа.

Клинтън идва по покана на външния министър Николай Младенов. В рамките на посещението си американският държавен секретар ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, след това ще разговаря с премиера Бойко Борисов.

В двустранните разговори, които ще се състоят в сградата на Министерския съвет, от българска страна ще участват също вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, министрите Николай Младенов, Аню Ангелов и Трайчо Трайков, както и посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова. След срещата е предвидена кратка пресконференция на Бойко Борисов и Хилари Клинтън.

Сред основните теми за разговори са военнополитическото сътрудничество, регионални въпроси, свързани със Западните Балкани и случващото се в Близкия изток и Северна Африка. Енергийната сигурност и енергийните проекти ще бъдат друга важна точка за обсъждане.

Още от седем сутринта до отпадане на необходимостта ще бъде забранено движението в зоните около летището, улиците и булевардите около сградите на Министерския съвет, Президенството и Народното събрание. Ще бъдат затворени улиците около американското посолство в столичния квартал "Лозенец" и всички улици, пресичащи булевард "Цар Освободител". Поетапно ще бъдат затваряни и отсечките, по които се очаква да премине кортежът на Клинтън.

Източник: bTV


Виж коментарите (7)
Още новини от Международни новини:
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...
Любимата напитка на българите поскъпна
Проучване: Вижте кои са най-безопасните места, ако започне Трета ...
Финансист каза на какво се дължи поскъпването на европейските акц...
2,8 милиона души по света са засегнати от множествена склероза, а...
В Гърция бият тревога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).