Чиновник не работи 6 години, но взима заплата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:51 / 13.02.2016
824
Съд наложи 27 000 евро глоба на испански чиновник, който не ходил на работа "поне" 6 години, съобщи Би Би Си. Отсъствието на Хоакин Гарсиа било забелязано чак когато се оказало, че трябва да получи плакет за 20-годишна служба.

Работата на 69-годишния мъж била да надзирава строежа на пречиствателна станция от общинска компания в Кадис. Глобата му се равнява на годишната му заплата след облагане с данъци. Това е максимумът, който може да поиска компанията според закона.

Гарсиа заяви в съда, че от общината го пратили надалеч заради политическите пристрастия на семейството му. Той се боял да се оплаче, бил възрастен и ако го уволнели, нямало да си намери работа. Твърди, че ходил в офиса, но си тръгвал по-рано. Но шефът на ВиК фирмата заяви, че не го е виждал от години. Той си мислел, че местните власти контролират строителния надзорник, а общината - че компанията върши това. И така поне 6 години.


Източник: в.Труд

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Обещават на проститутки от България и Румъния, че ще изкарват по ...
Роберт Фицо направи първо изявление след покушението: Убиецът беш...
Главчев: Няма да има никакви наказания за позицията на представит...
Румен Радев за Сребреница: Неуместно е българското правителство д...
МВнР с важно предупреждение към българите в Япония
Българка в Исландия предупреди: Опасността от изригването на вулк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).