Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дават 2500 евро заплата на наши готвачи в Алпите
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 21.09.2015Коментари (0)1192
©
2500 евро заплата за наш готвач са готови да платят зимните курорти в Алпите. Хотелиери от Австрия и Германия пристигат у нас след седмица, за да си изберат 230 работници. Офертите за готвачи достигат до 2100 евро брутна заплата, а ако позицията е главен готвач, се броят по 2500 евро. 

Търсят се още помощник-готвачи, сервитьори, бармани, сомелиери, камериерки, рецепционисти и работници във вериги за бързо хранене.

Първата трудова борса ще се проведе на 29 септември във Варна, следват Пловдив на 1 октомври, София - на 2 октомври, и Бургас - на 6 и 7 октомври. А договорите ще се сключват на място и ще са от декември до април включително.

Специализираните туристически борси за работа в чужбина се провеждат от 2011 г. насам и чрез тях работа са намерили над 900 българи, съобщиха от Агенцията по заетостта. Договорите са от декември до април включително и са предпочитани от нашенците, които през лятото се трудят на Българското Черноморие, пише "Стандарт". 

Някои от австрийските и немските хотели обаче са отворени целогодишно и е възможно някои от българите след прекъсване през май да бъдат поканени и за летния сезон. В Австрия заплащането е по-добро, защото там работата е в хотели с висока категория. Ако работното време е 48 часа и 6 дни седмично, възнаграждението за сервитьори и бармани е от 1839 до 2082 евро бруто (около 1320 до 1500 евро чисти пари). 

За камериерки се плаща 1822 евро бруто, а за готвачи (без главни готвачи) заплатите са между 1822 евро и 2100 евро. Австрийските работодатели поемат квартирата и храната, а често в края на сезона дават и бонуси.

Заплащането в Германия е според минималните ставки за бранша, но при висока квалификация се предлага и по-високи възнаграждения. Там брутните заплати за готвачи са от 1400 до 2000 евро бруто, за сервитьори - от 1400 до 1800 евро, а за рецепционисти - от 1400 до 1800 евро. 

За Германия се търси и персонал за вериги за бързо хранене, където изискванията за квалификация са по-ниски, а заплащането е от 1270 до 1500 евро бруто. За разлика от Австрия работодателите в Германия не поемат квартирата, но наемът е сравнително нисък.

Подбират се кандидати с поне 2 години опит в туристическите професии и задължително добро владеене на немски език. Тази година обаче има голямо търсене на добри готвачи в Австрия и работодателите са склонни да подберат и кадри само с добър английски.

Препоръчително е кандидатите да се запознаят предварително с вече обявените оферти на сайта http://eures.bg в рубриките "Работни места" и "Новини". Те трябва да подготвят пакет от документи на немски език, включващ автобиография, мотивационно писмо, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация. 

Документите се изпращат по електронна поща, посочена в офертите. Всички кандидати, отговарящи на условията, ще бъдат поканени на интервю в избрания от тях град в България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: