Десетки хиляди хиндуисти се изкъпаха ритуално в Ганг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:18 / 12.03.2021
958
Десетки хиляди хиндуисти се изкъпаха ритуално в р. Ганг в началото на един от най-големите религиозни фестивали в света, макар и здравните власти да отчитат най-голямото покачване на заразените с новия коронавирус от три месеца, предаде Ройтерс. Аскети Нага садху, покрити с пепел, носещи саби и тризъбци, поведоха къпещите се в северния град Харидвар за фестивала за духовно пречистване Кумбх Мела, който продължава до края на април.

Всички участници трябва да представят отрицателен резултат от тест за коронавирус. Социална дистанция на брега на реката обаче не се спазва.

Хиндуистите вярват, че къпането в р. Ганг пречиства от грехове и носи спасение. Повече от 22 000 души успяха да се потопят в нея преди 8 ч. местно време, като се очаква броят им значително да се увеличи през деня.

Над 100 милиона души са присъствали на фестивала през 2019 г. Тази година се очаква да са по-малко. Индия облекчи ограничителните мерки срещу новия коронавирус, като дори отвори големите стадиони за крикет, посочи БТА.

Броят на заразените обаче отново започна да се увеличава и страната е в петицата с най-много новозаразени.

Днес новите случаи са 22 854, най-много от три месеца. Общо 11,3 милиона души в страната са се заразили с новия коронавирус, който е отнел живота на 158 189 души в Индия.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).