Дете влезе с пистолет в училище в Тексас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:49 / 01.09.2022
719
Четиригодишно дете в Тексас е донесло зареден пистолет в училище, съобщиха официални лица, докато краят на лятната ваканция в Америка отново разпалва страховете от стрелби в учебните заведения.

Уплахата в Корпус Кристи дойде два дни след подобен инцидент в Аризона, този път с дете на седем години.

В Тексас полицай, работещ в училището, "се обадил за съдействие, като съобщил, че четиригодишен ученик притежава зареден пистолет на територията на училището", се казва в изявление на полицията.

Родителите на детето са идентифицирани като собственици на оръжието, а бащата, на 30 години, е арестуван и обвинен в предоставяне на огнестрелно оръжие на деца и изоставяне или застрашаване на дете.

В понеделник в Аризона в училището в град Кочиз е намерен незареден пистолет у седемгодишно дете, както и напълно зареден пълнител в раницата му, съобщиха от офиса на шерифа.

Предупреден за инцидента, бащата на детето се прибрал от работа, за да провери оръжието си - и установил, че липсва и второ.

Второто оръжие е открито в административните помещения на училището, където детето очевидно го е скрило, докато е чакало властите.

"Родителите бяха разпитани и уведомени, че оръжията са били поставени на място, което те са смятали за сигурно, далеч от децата след скорошно къмпингуване, но изглежда, че второкласникът е успял да получи достъп и да вземе пистолетите и да ги внесе в училище", се казва още в изявлението на шерифската служба.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
ВВС на САЩ извършиха тестов полет на F-16, управляван от изкустве...
Le Monde: Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банка...
Един загинал и шестима ранени при стрелба в предградие на Париж
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).