Доналд Тръмп: С Хюсеин и Кадафи светът беше 100% по-добър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (14)
15:13 / 26.10.2015
625
Свалянето на иракския диктатор Саддам Хюсеин и убийството на либийския лидер Муамар Кадафи са основната причина за нестабилността в региона, смяна кандидат-президентът на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, цитиран от германския вестник Das Rheinische Post.

На въпрос от журналисти дали светът щеше да е по-добър, ако двамата бяха все още на власт, Тръмп отговоря категорично: "Сто процента".

Престъпният режим на Саддам Хюсеин в Багдад беше свален след американската интервенция през 2003 г., а Кадафи беше ликвидиран преди четири години. В Либия преобладава хаос - както и в целия Близък Изток, твърди мултимилионерът от САЩ, който не пропусна да подчертае, че за това положение до голяма степен имат вина настоящият американски президент Барак Обама и бившият държавен секретар Хилари Клинтън.

Ирак се е превърнал "в тренировъчен лагер" за екстремисти, в "Харвърд на тероризма". Тръмп смята, че Саддам Хюсеин "беше ужасен човек", но отбеляза, че ситуацията в страната тогава е била много по-добра, отколкото е сега.


Виж коментарите (14)
Още новини от Международни новини:
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).