Донецките сепаратисти предадоха на Малайзия черните кутии на самолета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:19 / 22.07.2014
384
Черните кутии на разбилия се на границата между Украйна и Русия самолет на малайзийските авиолинии са намерени и предадени на малайзийскике власти. Представител на т.нар. Донецка народна република е предал записващите устройства на специалния представител на правителството на Малайзия полковник Мохд Сакри.

Украинските сепаратисти, които контролират територията, на която самолетът се разби, отбиха зона за сигурност около мястото на инцидента, за да може да се проведе разследването.

По предложение на Австралия Съветът за сигурност гласува единодушно резолюция, в която се посочва, че самолетът е бил свален.

Резолюцията призовава за провеждане на щателно и независимо разследване на катастрофата, предоставянето на пълен достъп до мястото, където е паднал самолетът на международните експерти, както и търсенето на отговорност на лицата, отговорни за катастрофата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логис...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).