Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Единодушно одобриха Кристалина Георгиева за еврокомисар по бюджета и човешките ресурси
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 03.10.2014Коментари (2)664
©
Благодарение на опита и професионализма си, както и на детайлното познаване на ресора си Кристалина Георгиева бе одобрена за еврокомисар по бюджета и човешките ресурси. 3-часовото изслушване на българката вчера премина в спокойна атмосфера и депутати от ЕП го определиха като най-успешното в последните дни.

Кристалина Георгиева е единодушно одобрена от евродепутатите за комисар по бюджета и човешките ресурси. Решението е взето от трите комисии, които я изслушаха - по "Бюджети", "Бюджетен контрол" и "Правни въпроси".

За единодушната им положителна оценка съобщи говорителят на Европейската народна партия в бюджетната комисия Жозе Мануел Фернандис.

Положителна оценка за българката дадоха и европейските медии. Стабилното представяне на българския кандидат контрастира с мъчителните изслушвания на няколко нейни колеги. Тя вече е единодушно одобрена от комисиите, пише "Юрактив". Георгиева приведе силни и убедителни аргументи за своите приоритети пред членовете на Европейския парламент, коментира изданието.

За разлика от други изслушвания, където депутати от ЕП атакуваха кандидатите за комисари за предполагаеми конфликти на интереси, Георгиева бе питана само по въпроси, свързани с нейния ресор. От отговорите, които даде, стана ясно, че е подходяща за длъжността.

Повече от три часа Кристалина Георгиева отговаря пред евродепутатите от три комисии как смята да работи като комисар по бюджета и човешките ресурси. Изслушването премина под формата на сериозен диалог за ефективното управление на европейския бюджет, за контрола на разходите и за вариантите за осигуряване на допълнителни приходи. Част от евродепутатите бяха подготвили и въпроси за необходимите промени в кадровата политика на ЕК, която също попада в ресора на Георгиева.

Георгиева демонстрира детайлно познаване на бъдещия си ресор, както и твърди намерения да направи всичко необходимо европейският бюджет да се използва възможно най-добре. Според нея трябва да е ясно какво постига Европейският съюз с всяко похарчено евро и как помага на хората в отделните страни.

Самото изслушване премина спокойно и добронамерено. Някои евродепутати го определиха като най-успешното в последните дни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.10.2014 г.
+1
 
 
Все още има качествени и съвестни българи с който да се гордеем!
+1
 
 
Браво!! Да има със кого да се гордеем!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: