Експертите назоваха страната, която ще бъде следващата засегната от силно земетресение

Автор: Рени Томович
Коментари (0)
14:19 / 24.02.2023
1391
Следващата страна, която ще бъде разтърсена от най-мощните трусове след Турция, ще бъде Гърция. Това изявление направиха местни учени, които отбелязаха, че сега страната е на ръба на земетресение с магнитуд около 8,5 по скалата на Рихтер.

Според експерти в региона продължава натрупването на тектоничен стрес, след което със сигурност ще настъпи силен трус по примера на разрушителното земетресение в Турция. Гърция днес също е в зона на повишена сеизмична активност, подчертават професорите Костас Папазакос и Константинос Синолакис.

По-рано според тях в страната вече са станали земетресения с магнитуд от 7,2 до 7,5. Освен това учените са убедени, че силата на новото земетресение ще бъде значително по-висока и ще достигне 8,5 бала, което е много сериозен показател, който заплашва с още по-мащабни разрушения от тези, пред които е изправена Турция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).