Елена Поптодорова подаде оставка след кражбата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
09:49 / 02.03.2017
945
Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA. Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава няколко дни по-рано, е посочила лични причини за оставката. 

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м.г.

Българката е казала на шефовете си, че "се оттегля по лични причини". За вр. и. д. директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агниешка Маркевич. Официалното откриване на офиса на комитета във Варшава е насрочено за 31 март. Заглавието на агенцията е "Официален представител на АЕК призна кражба на козметика и подаде оставка."

JTA припомня, че Елена Поптодорова е била два пъти посланик на България в САЩ, а преди е била личен преводач на комунистическия лидер Тодор Живков. Агенцията разказва неприятната случка от летището във Варшава с версията на Поптодорова, признаването на вината от нейната страна, както и разкритието на Томаш Олешчук от пресцентъра на варшавската полиция, че лицето се е подложило на доброволна санкция за извършената кражба.

Виж коментарите (7)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).