Ердоган: Решени сме да направим всичко необходимо за нашите интереси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:37 / 26.08.2020
1026
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че Анкара няма да прави "никакви отстъпки" на Гърция в Средиземно море, като предупреди Атина срещу всякакви провокации и подчерта, че страната му ще вземе "това, което заслужава" в Средиземноморието, както и в Егейско и Черно море.

"Няма да правим компромиси с това, което е наше... Ние сме решени да направим всичко необходимо", настоя Ердоган, изказвайки се по време на церемония, отбелязваща годишнината от победата на селджукските турци над Византийската империя през 1071 година.

Гърция предупреди Турция, че е готова да "защитава своите суверенни права"

"Приканваме нашите колеги... да внимават, че всяка грешка може да трасира пътя към тяхната гибел", изтъкна турският държавен глава, цитиран от "Спутник".

Коментарите на Ердоган бяха направени след съобщението на гръцкото военно ведомство по-рано днес, че военноморските сили на Гърция, Франция, Италия и Кипър ще проведат в продължение на три дни съвместни военни учения южно от Кипър и гръцкия остров Крит.

Гърция обвини Турция в многократно нарушаване на Конвенцията на ООН за морското право, което направило наложително сътрудничеството между четирите страни за "повишаване на сигурността и стабилността в по-широкия регион и гарантиране на свободата на корабоплаване".

Ученията, наречени "Eunomia", ще продължат до петък извън край бреговете на Южен Кипър.

Френската армия потвърди участието си в ученията в изявление, като уточни, че от нейна страна ще участват три изтребителя "Рафал" и фрегата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).