Ердоган: Ще използваме ракетните комплекси С-400

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:52 / 13.06.2018
4398
"Ако е нужно, Турция ще използва ракетните комплекси С-400, с които планира да се сдобие от Русия", заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет". "Ние не просто ще купим комплексите С-400 и ще ги оставим на склад. Ние ще ги използваме, ако има необходимост. Това е отбранителна система. Какво да правим с нея, ако не да я използваме?", запита Ердоган. "Отново ли да бъдем зависими от САЩ? Когато в продължение на години ние искаме от тях, отговорът, който получаваме, е: "Конгресът не разрешава". Уморени сме от това", оплака се още той.

"Русия отговори на нашето предложение с доста примамлива оферта. Те казаха, че са готови дори на съвместно производство", каза Ердоган, като добави, че освен всичко Турция е получила от руснаците и много добри условия по изплащането.

Изказването на Ердоган в Истанбул бе излъчено на живо по няколко турски частни телевизии. През ноември 2016 г. стана известно, че Турция и Русия водят преговори за купуване на системи С-400. Фактът за подписването на договор бе потвърден от Русия на 12 септември 2017 г., когато и турският президент Ердоган съобщи, че по договора е внесен аванс. Турция ще бъде първата страна членка на НАТО, която ще получи от Русия зенитно-ракетни системи С-400.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).