Фейсбук блокира над 400 приложения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:03 / 26.08.2018
1359
След скандала около компанията "Кеймбридж Аналитика“, служителите на Фейсбук от март тази година са премахнали над 400 приложения в социалната мрежа поради опасения относно защитата на личните данни на потребителите, се казва в изявление на компанията. 

"От началото на разследването ние проучихме хиляди приложения и преустановихме работата на повече от 400 от тях поради опасения как може да се използват данните, които хората предоставят на приложенията." 

Сега проучваме това много по-внимателно, се казва в изявлението. От Фейсбук също уточняват, че според новите правила в социалната мрежа, ако потребителят не е влизал в приложението в рамките на 90 дни, то приложението няма да може да получава информация за него. Изявлението също се казва, че работата в социалната мрежа на приложението myPersonality е преустановена.

Представителите на последното, както беше отбелязано, неправомерно са предоставяли данни за потребителите на трета страна и отказаха проверка от Фейсбук.

Представители от социалната мрежа съобщиха, че ще уведомят за това около 4 милиона потребители на myPersonality, чиито данни могат да бъдат прехвърлени на други компании.

През март Фейсбук се оказа в центъра на скандала след публикацията на "Ню Йорк Таймс" за прехвърлянето на данни от социалната мрежа в "Кеймбридж Аналитика“. Според различни оценки става въпрос за личните данни на около 87 милиона потребители. Собственикът на компанията Марк Зукърбърг през април трябваше да говори на две изслушвания в Конгреса на САЩ. Бизнесменът увери американските законодатели, че отсега нататък във Фейсбук ще бъдат по-внимателни при обработването на личните данни на потребителите.

Източник: БГНЕС

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).