"Фейсбук" готви голяма промяна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:34 / 14.04.2019
1690
Facebook търси начини да възвърне старото време и да интегрира чатовете обратно в традиционната апликация, вместо да кара потребителите да ги сменят непрекъснато. След неочаквани открития в кода на софтуера компанията официално призна, че тества пращането на лични съобщения в границите на приложението. Кодът е открит от Джейн Манчун Уонг (известна с разкриването и на други интересни функции, излизали по-късно в различни приложения). С него Facebook получава пълна промяна на интерфейса и пряк път към Messenger. Но вместо той да води към приложението, пътят отваря специална страница с достъп до всички чатове.

Уонг подчертава, че Facebook приложението не притежава повечето специални функции на Messenger като пращане на реакции, провеждане на разговори и дори качване на снимки. Отговорът на компанията е, че тя няма да премахва Messenger като приложение с повече опции, дори ако тестовете станат публични. Промяната може би е свързана със слуховете, че Facebook желае да обедини платформите за пращане на съобщения на Messenger, Instagram и WhatsApp в едно приложение.

В изявление пред New York Times, представител на социалната мрежа сподели, че тя работи "за да доставим най-качествените преживявания. А хората искат изпращането на съобщения да е бързо, просто, надеждно и сигурно. Ние търсим начини да направим чат продуктите ни по-защитени, за да можете потребителите да се свързват с приятелите и семейството си по-лесно…“ Преди 2014-та година Messenger беше вградена функция във Facebook апликацията, но беше отделена в собствено приложение, съобщава "Блиц". Тогава компанията сподели, че така пращането и получаването на съобщението ставало по-бързо. Сегашният ход е наистина неочакван и Facebook не съобщава причината за тази внезапна промяна. Освен потвърждението, че действително се провеждат тестове, компанията не сподели нищо друго.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).